Maduro spune că Venezuela a descoperit medicamentul care ”elimină 100% Covid-19”

Ultima actualizare: 26-10-2020 09:27
Maduro spune că Venezuela a descoperit medicamentul care ”elimină 100% Covid-19”
Getty

Președintele venezuelean Nicolas Maduro declară că țara sa a conceput „un antiviral extrem de eficient”, care elimină coronavirusul fără efecte secundare. Medicamentul va fi prezentat OMS pentru certificare, a adăugat el.

 

"Vreau să spun că Venezuela a dezvoltat un medicament care anihilează 100% din coronavirus", a spus Maduro duminică, descriindu-l ca fiind un „antiviral extrem de eficient”, scrie RT.

Acesta a fost proiectat de Institutul Venezuelean de Cercetare Științifică (IVIC), care lucrează la un remediu pentru virus în ultimele șase luni, a menționat el.

Medicamentul se bazează pe o moleculă numită TR-10, care a fost izolată și, când s-a confruntat cu virusul, și-a dovedit eficacitatea absolută, a susținut Maduro.

Maduro a declarat că studiul a fost deja revizuit de experți și oameni de știință și va fi prezentat Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), astfel încât să poată certifica concluziile sale.

 

Venezuela așteaptă cu nerăbdare ”să ofere acest tratament lumii”

 

Președintele a mai spus că Venezuela așteaptă cu nerăbdare „să ofere acest tratament lumii”, felicitând IVIC pentru „această mare contribuție la umanitate”.

Producția în masă a medicamentului va fi facilitată prin „alianțe internaționale”, a spus el, fără a detalia.

Medicamentul nou dezvoltat este complet sigur, a transmis și institutul, insistând că „nu afectează moleculele sănătoase din organism” și nu are ca rezultat efecte secundare.

Studiile au fost efectuate pe celule virale izolate de la pacienții cu coronavirus venezuelean, a declarat Gabriela Jiménez, ministrul științei și tehnologiei.

Molecula este un derivat al acidului ursolic, care „a arătat o inhibare de 100% a replicării virusului in vitro în afara unui organism viu”, a spus ea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO