Femei dezbrăcate cu forţa şi examinate, pe aeroportul din Doha. Ce se descoperise în baie

Ultima actualizare: 26-10-2020 09:12
Femei dezbrăcate cu forţa şi examinate, pe aeroportul din Doha. Ce se descoperise în baie
Profimedia

Un incident care a avut loc pe aeroportul din Doha, unde mai multe pasagere au fost supuse unui examen medical după ce într-o toaletă a fost găsit abandonat un bebeluş născut prematur, a declanșat polemici în toată lumea.

Guvernul australian a depus oficial o plângere, după ce 13 pasagere ale unei curse Qatar Airlines de la Doha la Sydney au fost debarcate din avion şi conduse la ambulanţe, unde au fost supuse unor investigaţii medicale pentru a se verifica dacă au născut recent.

"(Funcţionari) obligau femeile să fie supuse unor examinări corporale, în special teste forţate de Papanicolau'', a declarat duminică agenţiei France Presse o sursă de la Doha care a fost informată asupra unei anchete interne cu privire la acest incident, petrecut pe 2 octombrie şi dezvăluit de televiziunea australiană Seven News în urma relatărilor unor pasageri australieni.

Potrivit Seven News, bebeluşul descoperit într-o toaletă a aeroportului era mort atunci când a fost găsit, lucru neconfirmat de sursele de la Doha, scrie Agerpres.

Site-ul australian www.thedailybeast.com scrie că Ministerul de externe australian a depus plângerea duminică.

“Vrem să obținem informații suplimentare din partea autorităților din Qatar și a responsabililor companiei Qatar Airways. Duminică, plângerea noastră a fost înregistrat oficial și am primit asigurări că informaţii detaliate şi transparente asupra evenimentului vor fi oferite curând de către autorităţile din Qatar'', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului australian.

Qatar practică legea islamică ce pedepseşte sever femeile care rămân gravide în afara căsătoriei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO