Lumea vazuta de Vladimir Putin. Ce au inteles americanii din interviul in care presedintele rus a primit 2 mil. de intrebari

putin

Cum arata lumea vazuta de Vladimir Putin? Asta s-au intrebat americanii dupa interviul televizat maraton al presedintelui Rusiei in care acesta a primit peste 2 milioane de intrebari.

Cu toate ca are loc in fiecare an si a ajuns la a 12-a editie, interviul televizat, prin care Vladimir Putin a raspuns intrebarilor primite din partea cetatenilor rusi, a oferit de aceasta data o noua perspectiva asupra modului in care Putin vede lumea si relatiile internationale, considera americanii.

In cadrul acestei dezbateri care a durat cateva ore si a fost transmisa in direct de la Moscova, Vladimir Putin a primit de la rusi peste doua milioane de intrebari. Cum era de asteptat, in contextul crizei din Ucraina, raspunsurile oferite despre politica de la Kiev, conflictul de la granita cu Ucraina sau scandalul supravegherilor americane, au atras atentia si interesul intregii lumi. Putin a glumit, a avertizat, dar a trimis si amenintari voalate.

Putin despre Statele Unite si Barack Obama
Intrebat daca s-ar astepta sa fie salvat de la inec de presedintele Statelor Unite, Putin a raspuns diplomatic: "Este un om curajos, decent cred ca ar face-o". Presedintele rus a discutat si despre relatiile dintre SUA si Rusia si cum nivelul incredirii dintre cele doua tari a scazut inca din 2011. "Nu este rezultatul a ceea ce s-a intamplat in Crimeea. A inceput dupa evenimentele din Libia." Putin a sugerat ca implicarea occidentala in Libia a fost inceputul sfarsitului pentru relatia de incredere dintre cele doua tari. Putin e de parere ca interventia americana a dus la destabilizarea intregii tari, cu referire la Libia. Totodata a adaugat ca "americanii au suspendat intalnirile diplomatice" insa spera ca totul sa fie din nou in ordine, pe viitor.

Citește și
Vladimir Putin
Cat au castigat in 2013 cei mai puternici oameni din lume: Barack Obama si Vladimir Putin
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Putin despre scandalul supravegherilor internationale
Printr-o miscare surprinzatoare de PR, Edward Snowden, acuzat in SUA de spionaj, si-a facut aparitia in cadrul interviului televizat pentru a-l intreba pe Putin daca isi spioneaza cetatenii. "As vrea sa va intreb: Rusia intercepteaza, stocheaza sau analizeaza in vreun fel comunicatiile a milioane de indivizi?", l-a intrebat Snowden, in acest mesaj video, pe Putin, in cursul sesiunii televizate de intrebari adresate presedintelui rus."Nu permitem acest lucru la o scara atat de masiva (...). Sper ca nu vom permite niciodata acest lucru. In plus, nu avem nici mijloacele materiale, nici banii" pentru a face acest lucru, i-a raspuns presedintele rus."Draga domnule Snowden, sunteti un fost agent, iar eu am avut legaturi cu serviciile de informatii, deci am sa va vorbesc in limbajul profesionistilor"  a continuat Putin, fost membru al KGB-ului sovietic. "Avem o reglementare juridica stricta cu privire la utilizarea de catre serviciile speciale a acestor mijloace, si anume ascultari telefonice si supravegherea pe Internet", a spus el. "De aceea nu poate sa existe o (supraveghere) atat de masiva si oarba" in Rusia, a afirmat Putin.

Putin despre "anexarea" regiunii Alaska
Americanii pot rasufla usurati, Putin nu are planuri pentru cel de-al 49-lea stat american. Intrebat despre Alaska, presedintele rus a raspuns "Ce sa facem cu ea?" glumind ca regiunea este mult prea "friguroasa" pentru gusturile sale. "Traim intr-o tara nordica. 70% din terioriul tarii este in nord, sa nu exageram" a mai adaugat el.

Putin despre fortele rusesti din Crimeea
Putin a recunoscut pentru prima data existenta trupelor ruse, fara insemne pe uniforme, in Crimeea, luna trecuta, in timpul referendumului care a dus la anexarea peninsulei la Rusia. "Desigur, in spatele fortelor de auto-aparare din Crimeea s-au aflat militarii nostri. S-au comportat de o maniera foarte corecta si profesionista" a declarat el.

Putin despre fortele rusesti din estul Ucrainei
Tensiunea ramane maxima in estul Ucrainei unde insurgentii pro-rusi, care au de partea lor si numeroasi localnici sunt fata in fata cu armata ucraineana."Sunt nebuni? Trimit tancuri, avioane de lupta, soldati? Impotriva cui? A propriilor oameni?" a spus Putin in timpul interviului adaugand ca trebuie gasite cai de rezolvare pasnica a conflictului din Ucraina de Est. "Sper foarte mult, sa nu fiu nevoit, sa trimit armata in Ucraina" a transmis Putin, avertizand totodata: "Sper ca actualele autoritati ucrainene vor intelege pana la urma ca imping tara in prapastie." La intrebarea ce transmite celor din Occident care spun ca Moscova e implicata in evenimentele din estul Ucrainei, reactia lui Putin a fost prompta: "E o prostie. In estul Ucrainei nu exista nicio unitate ruseasca, nici servicii speciale, nici instructori. Sunt doar locuitorii care traiesc acolo."

Putin despre compromisul din Novorusia
In cadrul interviului, Putin a apelat si la istoria imperiului rus spunand ca o parte din teritoriile din estul Ucrainei au fost cedate de catre generalul Grigory Potemkin, in timpul domniei Ecaterinei a II-a a Rusiei. Putin s-a referit la aceste teritorii cu termenul de "Novorussiya". "Problema este sa asiguram drepturile cetatenilor rusi din aceste teritorii. Novorusia. Harkov, Donetk, Odesa nu faceau parte din Ucraina in timpul Rusiei tariste. Au fost transferate in 1920. De ce? Dumnezeu stie?... Insa oamenii au ramas acolo si trebuie sa gasim o solutie pentru ei."

Putin despre Iulia Timonsenko
Presedintele rus nu a ratat nici subiectul viitoarelor alegeri prezidentiale din Ucraina unde va candida si Iulia Timonsenko. "O cunosc bine si desi i-a amenintat pe rusi cu atacuri nucleare, cred ca a fost vorba despre o cadere nervoasa".

 Sursa: New York Times, Wastington Post, Mashable.com

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Criza din Ucraina. Lavrov:
Criza din Ucraina. Lavrov: "Am stabilit dezarmarea gruparilor ilegale." Acordul negociat de puterile lumii, la Geneva

17 aprilie 2014. Diplomatii europeni, ucraineni, rusi si americani au ajuns la o intelegere pentru detensionarea situatiei din estul Ucrainei, unde militiile pro-ruse inarmate au fost implicate in confruntari cu armata ucraineana.

Cat au castigat in 2013 cei mai puternici oameni din lume: Barack Obama si Vladimir Putin
Cat au castigat in 2013 cei mai puternici oameni din lume: Barack Obama si Vladimir Putin

Presedintele american Barack Obama si sotia sa Michelle au avut un venit total net de 481.098 de dolari in 2013. Aceasta suma reprezinta o scadere cu 21 % fata de 2012, dupa achitarea unui impozit pe venit de 20,4 %.

Vladimir Putin i-ar fi scris lui Traian Basescu un avertisment in legatura cu situatia de la Kiev
Vladimir Putin i-ar fi scris lui Traian Basescu un avertisment in legatura cu situatia de la Kiev

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi trimis liderilor din 18 tari, inclusiv celor din Romania si Republica Moldova, scrisoarea privind riscurile economice asociate crizei ucrainene.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.