Londra poate deveni "orasul avioanelor". Ce se va intampla cu aeroportul Heathrow peste 9 ani

26-10-2016 08:40

Guvernul britanic a aprobat constructia celei de a 3-a piste de decolare pe aeroportul Heathrow din Londra. Anuntul a starnit rumoare atat printre londonezi, cat si printre oficiali.

Oamenii spun ca vor fi depasite nivelurile legale de poluare a aerului si a zgomotului, dar si ca in viitor Londra va deveni un "oras al avioanelor".

Aeroportul Heathrow, aflat in vestul Londrei, este unul dintre cele mai aglomerate din lume. Peste 70 de milioane de calatori pe an ii trec pragul si peste 1300 de avioane decoleaza si aterizeaza in fiecare zi acolo.

O a treia pista de decolare este absolut necesara spun liderii britanici, iar o decizie in acest caz este dezbatuta de mai bine de 25 de ani.

Barbat: "Este o decizie semnificativa pentru locurile de munca, pentru economie, pentru pasageri si pentru importanta globala pe care o are tara noastra."

Oamenii din zona sunt insa de alta parere. Si au iesit in strada pentru a-si exprima nemultumirile.

Cetatean: "Locuiesc pe aceasta parte a strazii, iar vis-a-vis va fi pista de decolare. Nicaieri in Europa nu se construiesc piste de decolare in inima zonelor rezidentiale, asa ca nu vad de ce ar trebui sa ne noi confruntam cu asa ceva."

Oamenii invoca o crestere a nivelului de poluare atat a aerului cat si a zgomotului in zona. In plus, unii se plang si de infrastructura, transportul in zona va fi cel mai afectat daca o a 3-a pista va fi construita. Inclusiv fostul primar al Londrei se opune deciziei.

Boris Johnson: "Daca va fi construita o a treia pista de decolare, desi nu cred, se va isca o noua dezbatere despre constructia celei de-a 4-a. Atunci ce se va intampla cu Londra? Vom avea New York-ul, un oras al zgarie-norilor, Parisul- orasul luminilor si Londra- orasul avioanelor. Asta ne dorim pentru Londra?"

Decizia guvernului va fi va fi supusa consultarii opiniei publice inainte de a ajunge la vot in Parlament. Daca hotararea va fi aprobata, noua pista nu va fi operationala inainte de anul 2025.


VIDEO PROTVPLUS.RO