Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu mai fumeaza de doua luni in public. Care este motivul

19-05-2016 13:31

kim jon un agerpres

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, cunoscut pentru constantele sale aparitii cu o tigara intre degete, nu a mai fost vazut fumand de doua luni in public, fapt ce coincide cu intensificarea campaniei antitutun a regimului, relateaza joi EFE.

Kim, 33 de ani, nu a mai fost vazut fumand in public din 15 martie, in timpul unei inspectii a testelor tehnologice a rachetelor balistice.

De atunci nu a mai fost vazut aprinzand o tigara in timpul numeroaselor sale aparitii publice, mai ales la lucrarile celui de-al VII-lea Congres al Partidului Muncitoresc desfasurat in perioada 6-9 mai, in care liderul suprem s-a aflat in atentia mass-media locale si internationale.

Imaginea sa de fumator inveterat a devenit emblematica la sfarsitul anului 2014, cand tanarul dictator a aparut cu tigara aprinsa in mana, in timpul vizitei la un orfelinat din Phenian, imagine care a facut inconjurul lumii.

Dupa dupa doua luni de abstinenta in public a presedintelui, mass-media locale au informat saptamana aceasta noi progrese in campania antitutun despre care anul trecut nici macar nu se vorbea.

Agentia de stiri KCNA a informat miercuri ca in capitalele de provincie au fost deschise centre de investigare a tabagismului, care nu existau pana acum decat la Phenian. KCNA a asigurat ca in Coreea de Nord exista tot mai putini fumatori si ca numarul lor a crescut cu 8 la suta din 2013.

Avand in vedere ca nu exista statistici fiabile, nu se poate afirma ca majoritatea populatiei adulte nord-coreene este fumatoare. Tara isi produce propriul tutun si exista numeroase marci nord-coreene de tigari la dispozitia fumatorilor, la o ampla gama de preturi.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO