Liderul libian Muammar Gaddafi indeamna la Jihad impotriva Elvetiei!

Ultima actualizare: 15-04-2012 03:50
Muammar Gaddafi

Motivul? Autoritatile din tara cantoanelor au interzis construirea de moschei. Astfel, Muammar Gaddafi a chemat la razboi sfant impotriva elvetienilor, informeaza Reuters.

"Orice musulman, din orice parte a lumii, care colaboreaza cu Elvetia este impotriva Profetului Mohammed,  a lui Dumnezeu si a Coranului", a spus Gaddafi in fata a mii de musulmani stransi in orasul Benghazi, estul Libiei, pentru a marca ziua de nastere a Profetului Mohammed.

Liderul libian i-a indemnat pe musmulmanii din toata lumea islamica sa mearga pe aeroporturi si sa opreasca orice cursa aeriana elvetiana, sa impiedice plecarea navelor din porturi si sa se opuna comercializarii oricarui bun de consum produs in Elvetia. 

Reprezentantii Ministerului de Externe elvetian nu au comentat remarcile lui Gaddafi.

Relatiile diplomatice dintre Libia si Elvetia au fost rupte in 2008, atunci cand fiul lui Gaddafi a fost arestat intr-un hotel din Geneva si acuzat ca ar fi agresat mai multi membri ai personalului.

A fost eliberat putin dupa aceea si acuzatiile au fost retrase, dar autoritatile de la Tripoli au taiat furnizarea de petrol catre Elvetia, au retras din banci miliarde de dolari si au arestat doi oameni de afaceri elvetieni care lucrau in tara nord-africana. Unul dintre acestia a fost eliberat, dar celalalt a fost condamant la patru luni de inchisoare.

Oficialii libieni nu au dat explicatii cu privire la motivul arestarii celor doi, dar au precizat nu exista nicio legatura intre arestarea fiului presedintelui Gaddafi si cele doua incidente.

Liderul libanez a subliniat ca "razboiul" pe care vrea sa-l duca impotriva Elvetiei nu este un act de terorism, precum cele organizate de reteaua Al Quaeda, ci un mijloc de a lupta impotriva agresiunii externe a statului european. In  viziunea lui Gaddafi, Jihadul este un drept castigat de a lupta cu arma in mana.

Reactia lui Gaddafi vine pe fondul unui referendum prin care elvetienii s-au aratat impotriva construirii de minarete.

In noiembrie 2009, ei au votat cu 57,5% un referendum prin care moscheile sunt interzise in tara lor. Doar patru cantoane dintre cele 26 ale Confederatiei au respins propunerea sustinuta de partidul populist de dreapta UDC si de micul partid crestin de dreapta UDF.

Aceasta, cu toate ca guvernul federal a avertizat votantii sa-l respinga pentru ca actul odata adoptat ar fi o incalcare a libertatilor religioase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO