Laura Codruța Kovesi a câștigat titlul de „Femeie la putere” la Bruxelles

Ultima actualizare: 09-12-2019 10:40
laura codruta kovesi
AFP

Laura Codruța Kovesi, fostul procuror-șef al DNA și actualul procuror-șef european, a câștigat titlul de „Femeie la putere”, la a patra ediție a Premiilor Femeilor din Europa, organizate la Bruxelles.

Kovesi a devenit recent procurer-șef în cadrul Parchetului European. Premiul a fost acordat pentru „demonstrarea unei conduceri politice extraordinare în Europa, prin munca sa remarcabilă depusă pentru combaterea corupției la nivel înalt din România”, conform lepetitjournal.com.

„Sunt foarte onorată să primesc premiul pentru „Femeie la putere” și îl consider o recunoaștere a eforturilor mele și o încurajare pentru a nu renunța la munca mea.

În opinia mea, să fii puternică înseamnă să obții încrederea publică și, cel mai important, să fii capabil să o păstrezi. Munca mea nu poate fi făcută fără să fii extrem de profesionist și supus legii”, a declarat Kovesi când a primit distincția.

„Acest premiu le aparține de asemenea tuturor celor care m-au susținut în lupta împotriva corupției și în respectarea statului de drept și a valorilor europene.

Doresc să le mulțumesc în mod special tuturor susținătorilor mei din acești ani. Pe viitor, trebuie să lucrăm la promovarea egalității, justiției și statului de drept, așa cum Mișcarea Europeană a făcut în ultimii 70 de ani”, a adăugat Kovesi.

Premiile Femeilor din Europa sunt prezentate anual pentru a onora femeile care muncesc la proiecte europene în manieră profesională sau privată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO