Kremlinul a anunțat imposibilitatea negocierilor cu Ucraina din cauza poziției Kievului
Negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina sunt acum imposibile, ele fiind respinse de partea ucraineană, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, scrie Interfax.
"Într-adevăr, nu sunt posibile negocieri acum, pentru că partea ucraineană le neagă absolut. Operațiunea militară specială continuă", a spus Peskov reporterilor.
Secretarul de presă al lui Putin a adăugat că „voința politică și disponibilitatea de a discuta despre binecunoscutele cereri ale Rusiei” sunt necesare pentru negocierile de pace.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Peskov a declarat anterior că condițiile Kievului pentru negocierile cu Moscova sunt „inacceptabile”.
Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari în cele nouă luni de război în Ucraina
Cheltuielile militare ale Rusiei în timpul celor nouă luni de război în Ucraina se ridică la aproximativ 82 miliarde de dolari, conform estimărilor ediţiei ucrainene a Forbes.
Suma această cifră cuprinzând sumele nemijlocite utilizate pentru susţinerea efortului de război, notează sursa citată. Dar în această cifră nu sunt cuprinse cheltuielile stabile pentru apărare sau pierderile provocate economiei ţării.
În 2021, toate veniturile bugetare ale Rusiei s-au cifrat la 340 miliarde de dolari. Adică, Federaţia Rusă a cheltuit deja în acest an pentru operaţiunile militare un sfert din veniturile de anul trecut.
Dacă în primăvară astfel de cheltuieli ar fi putut să pară destul de acceptabile, ţinând cont de faptul că Rusia încasa circa un miliard de euro pe zi pentru livrările sale de petrol şi gaze, în prezent situaţia este diferită.
Veniturile bugetului federal din exporturile de petrol şi gaze sunt în scădere. Rusia a pierdut deja o mare parte din piaţa europeană de gaze după oprirea livrărilor prin conducta Nord Stream-1. Iar din decembrie ar urma să intre în vigoare şi sancţiunile occidentale împotriva petrolului rusesc.