Kim Jong Un respinge oferta de dialog a SUA: ”O faţadă pentru a-şi acoperi înşelăciunea şi actele ostile”

Ultima actualizare: 30-09-2021 11:28
Kim Jong Un
Shutterstock

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a respins o ofertă de dialog a Statelor Unite, pe care o cataloghează drept o ”faţadă pentru a-şi acoperi înşelăciunea şi actele ostile”, potrivit presei de stat, relatează AFP.

 

”De la venirea noii administraţii americane, ameninţarea militară a Statelor Unite şi politica lor ostilă faţă de noi nu s-au schimbat deloc. Ele au devenit şi mai înşelătiare”, a denunţat dictatorul în Adunarea Supremă a Poporului, potrivit cotidianului odicial Rodong Sinmun.

Guvernul preşedintelui american Joe Biden a anunţat în mai multe rânduri că este dispus să se întâlnească cu reprezentanţi nord-coreeni oriunde, oricând şi fără condiţii prealabile, în cadrul unor eforturi în vederea unei dezarmări nucleare, transmite News.ro.

Însă negocieri între Washington şi Phenian se află în impas de la eşecul summitului din 2019, la Hanoi, al unui summit al lui Kim Jong Un şi fostului preşedinte american Donald Trump.

Statele Unite au anunţat miercuri că ”nu au nicio intenţie ostilă” faţă de Coreea de Nord şi şi-au reiterat îndemnul la dialog.

”Politica noastră vizează o abordare treptată şi practică în vederea unui dialog serios şi durabil cu Coreea de Nord”, a dat asigurări un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

El a subliniat, din nou, că Statele Unite sunt pregătte să întâlnească oficiali nord-coreeni fără nicio condiţie prealabilă.

De la instalarea lui Kim Jong Un la putere, programele nord-coreene de înarmare au progresat.

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test nuclear sau tir de rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din 2017.

Însă Phenianul a anunţat săptămâna aceasta că a testat cu succes o rachetă planoare hipersonică, ceea ce ar putea constitui un progres tehnologic major.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO