Kim Jong-Un dorește să întărească armata Coreei de Nord. Ultimatumul dat de SUA

Ultima actualizare: 22-12-2019 11:36
kim jong-un
Getty

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a avut o şedinţă cu conducerea militară pentru a discuta despre întărirea forţelor armate ale ţării, a anunţat duminică agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Discuția a avut loc cu câteva zile înainte de expirarea ultimatumului dat de Phenian Washingtonului pentru a-şi schimba poziţia în problema nucleară, relatează Reuters.

Kim a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC) pentru a prezenta „situaţia internă şi externă complicate”, a indicat agenţia KCNA.

Liderul de la Phenian a discutat „teme importante pentru îmbunătăţirea decisivă a apărării naţionale generale şi subiecte esenţiale pentru dezvoltarea susţinută şi accelerată a capabilităţilor militare de auto-apărare”, adaugă sursa menţionată.

KCNA nu precizează când a avut loc şedinţa, dar anunţul survine într-un context foarte tensionat între Phenian şi Washington din cauza programului nuclear nord-coreean şi a testelor repetate cu rachete.

Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuţii cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile.

Anterior în decembrie, ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat că SUA au termen până la sfârşitul acestui an pentru a oferi concesii.

„Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege”, a afirmat el.

Negocierile au intrat în impas după eşecul summitului care i-a reunit pe preşedintele american Donald Trump şi pe liderul nord-coreean Kim în februarie, în Vietnam.

Părţile nu au reuşit să convină asupra paşilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci în mare mai multe teste cu rachete cu rază scurtă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO