Joe Biden a insultat un jurnalist Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: ”Ce idiot!”

Ultima actualizare: 25-01-2022 10:58
Biden e hotărât să candideze și în 2024 dacă Trump va candida pentru un nou mandat
Getty

Președintele american Joe Biden l-a numit ”idiot” pe un jurnalist al postului Fox News, la o conferință de presă, fără să își dea seama că microfonul din fața sa era deschis.  

Întrebat de Peter Doocy, un jurnalist al Fox News, postul preferat al conservatorilor, despre posibilitatea ca inflaţia să constituie un handicap politic, preşedintele american şi-a spus în barbă, ironic:

”Este un mare atu. Mai multă inflaţie”. Apoi, crezând că are microfonul închis, a continuat: ”Ce idiot” (”what a stupid son of a bitch”).

Acest derapaj este un nou semn de nervozitate al democratului de 79 de ani cu o cotă de popularitate anemică (39% popularitate), scrie Le Figaro, potrivit News.ro.

Ulterior, insulta a apărut nemodificată în transcrierea întâlnirii trimisă luni seară de Casa Albă.

Inflaţia, la un nivel inedit în 40 de ani, îi afectează în special pe americani la mai puţin de zece luni de la alegerile intermediare, care se anunţă deosebit de complicate pentru democraţi.

Schimbul de replici de luni contrastează radical cu bonomia obişnuită a preşedintelui Biden, care a promis că va împăca America şi va evita excesele de limbaj ale predecesorului său Donald Trump.

Bineînțeles, după acest incident, Joe Biden a fost asaltat de critici de republicani. „Aşa de prezidenţiabil”, a scris sarcastic pe Twitter Josh Hawley, în timp ce unii dintre confraţii săi au reprodus cu ironie vechi apeluri la moderaţie ale lui Joe Biden.

Cunoscut pentru tonul incisiv al întrebărilor sale, jurnalistul vizat de injurie, Peter Doocy a privit situaţia cu umor. „Nimeni nu a verificat încă veridicitatea declaţiilor sale”, a spus el pe post câteva minute mai târziu.

Seara, Peter Doocy a indicat la Fox News că preşedintele l-a sunat după incident. „Mi-a spus: Nu e nimic personal, prietene!”, a povestit jurnalistul.

Săptămâna trecută, după o conferinţă de presă foarte lungă în timpul căreia promisese că va avea mai multe contacte cu americanii, Joe Biden şi-a exprimat deja iritarea murmurând „ce întrebare stupidă”, la o întrebare lansată de un alt reporter Fox News.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO