Jocurile Olimpice de la Vancouver au batut recordul la prezervative vandute

Ultima actualizare: 30-10-2012 07:35
prezervative

Desi Olimpiada de Iarna de la Vancouver s-a terminat, continua sa apara noi informatii si recorduri care au fost depasite. De departe cel mai straniu dintre ele este acela al celor mai multe prezervative impartite vreodata la o Olimpiada de Iarna.

Pe parcursul celor 17 zile de concursuri, Agentia Nationala de Sanatate a vandut 100.000 de prezervative, si dupa ce s-au terminat, a venit un transport de urgenta cu inca 8.500 de prezervative de la Fundatia Canadiana de Cercetare in domeniul SIDA.

Unele surse media locale au semnalat faptul ca prezervativele au fost destinate strict sportivilor si oficialilor de la Olimpiada, insumand aproximativ 6500 de persoane. Asta ar insemna o medie de cel putin 15 de prezervative pe persoana.

Clay Adams, de la Departamentul de Sanatate, a clarificat situatia si a precizat ca prezervativele distribuite gratuit nu au fost disponibile doar pentru sportivi si oficiali.

Ele au fost date in grupurile sanitare, in locuri publice, inclusiv pavilioane din centrul orasului in cazul in care vizitatorii s-au adunat pentru concerte gratuite. Acestea au fost inmanate de catre voluntari si usor accesibile in clinici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO