Joaquin "El Chapo" Guzman, baronul mexican al drogurilor, a fost prins. Anuntul a fost facut de presedintele Mexicului

08-01-2016 20:42


Joaquin Guzman, baronul mexican al drogurilor poreclit si "El Chapo" a fost prins, a anuntat presedintele Mexicului.

Vestea arestarii lui "El Chapo" a fost facuta de Enrique Pena Nieto pe Twitter, relateaza CNN. Potrivit AFP, Guzman a fost arestat in uma unui schimb de focuri. "Misiune indeplinita: l-am capturat. Ii informez pe cetatenii mexicani ca Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a transmis Enrique Pena Nieto pe Twitter.

El Chapo a fost prins in urma unei interventii a puscasilor marini mexicani in Los Mochis, din Sinaloa, locul natal al lui Guzman.  Acestia au primit "un pont" si au luat cu asalt o cladire in care s-a confirmat ulterior ca se ascundea "El Chapo". In timpul operatiunilor cinci suspecti au fost ucisi si alti sase arestati. Guzman se afla in "stare buna" in timp ce cativa puscasi marin au fost raniti, relateaza cbsnews.

Guzman a evadat in luna iulie dintr-o inchisoare aflata in Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel de 1,5 kilometri, sapat de complicii sai, care ducea intr-o cladire aflata in constructie.

“El Chapo” a mai evadat in 2001 dintr-o inchisoare de maxima securitate, ascuns intr-un cos cu lenjerie murdara.

Procuratura generala din Mexic a oferit o recompensa de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informatie despre locul unde s-ar putea ascunde baronul drogurilor. Suma oferita este dubla fata de cat s-a oferit la prima evadare a liderului cartelului Sinaloa.

 

BREAKING: Drug kingpin El Chapo has been captured, Mexico's president says http://on.msnbc.com/1ZSmVLw

Posted by MSNBC on Friday, 8 January 2016

 

VIDEO PROTVPLUS.RO