Cea mai mare executie in masa din acest an. Cati oameni au ucis jihadistii ISIS intr-o zi, in Siria si Irak

Ultima actualizare: 09-04-2017 07:47
Cea mai mare executie ISIS din 2017

Jihadistii din Stat Islamic au comis miercuri cea mai mare executie in masa din acest an. Militantii ISIS au ucis 33 de persoane in estul Siria, informeaza

CNN.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a raportat faptul ca organizatia terorista Stat Islamic a produs un masacru in masa. Atrocitatea a fost comisa in desertul al-Mayadin, aflat intr-o zona strategica a celui mai mare oras din estul Siriei, Deir ez-Zora.

In urma monitarizarii efectuate, specialistii londonezi au numit-o "cea mai mare executie comisa de Statul Islamic anul 2017." De asemenea, din raport reiese faptul ca persoanele executate aveau varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. Pana in prezent nu se cunoaste cu exactitate daca victimele faceau parte din fortele guvernamentale siriene, militiile aliate sau din factiunile rebele.

Tot miercuri, jihadisti au ucis 22 de oameni si au ranit alti 31 in Irak. Un grup de teroristi inarmati a deschis focul asupra politiei si asupra civililor chiar in centrul orasului Tikrit, dupa care s-au auto-detonat.

Alegerea acestui oras ca tinta a teroristilor nu este una intamplatoare, Tikrit-ul fiind locul in care s-a nascut liderul irakian Saddam Hussein, executat public prin spanzurare in 30 decembrie 2006, dupa ce a fost acuzat de crime impotriva umanitatii. In orasul Tikrit s-a instaurat controlul trupelor irakiene dupa ce a fost recapturat in martie 2015 de la jihadistii Stat Islamic.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO