Jaf armat în Sao Paulo. Membri ai echipei de Formula 1 Mercedes au fost victimele hoților

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
mercedes
Getty

Un microbuz cu membri ai echipei de Formula 1 Mercedes a fost oprit, vineri seară, cu focuri de armă de persoane neidentificate pe un drum din apropiere de circuitul Interlagos de la Sao Paulo, iar pasagerii au fost jefuiţi, informează BBC.

Pe acelaşi drum, un autovehicul cu oficiali FIA fost somat să oprească de o persoană înarmată, însă şoferul nu a răspuns la somaţie deoarece maşina era blindată.

În incidentul în care a fost implicat microbuzul echipei Mercedes nimeni nu a fost rănit. Cvadruplul campion mondial Lewis Hamilton s-a declarat nemulţumit de măsurile de securitate.

"Focuri de armă, arme îndreptate către capul cuiva. Este atât de supărător să aud asta. Se întâmplă în fiecare an aici. F1 şi echipele trebuie să facă mai mult. Fără scuze. Vă rog să spuneţi o rugăciune pentru băieţii mei, care sunt azi ca profesionişti aici, chiar dacă sunt zdruncinaţi", a spus pilotul echipei Mercedes.

Un purtător de cuvânt al echipei germane a declarat că au fost furate lucruri valoroase, dar "cel mai important este că toată lumea este nevătămată şi în siguranţă".

Drumul respectiv este recunoscut pentru jafurile care se produc. Maşina cu oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Automobilism a fost somată cu arma îndeptată către parbriz, dar autovehiculul avea geamuri antiglonţ şi nu a oprit. În spatele reprezentanţilor FIA se afla o maşină a echipei Williams, care a fost luată şi ea în "primire" de răufăcători. Şi cei din acest automobil au reuşit să scape.

Echipele de Formula 1 sunt în Brazilia pentru că în acest week-end are loc Marelui Premiu al Braziliei de la Sao Paulo, penultima etapă a sezonului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO