Italia a impus reguli mai dure pentru cei nevaccinați și solicită ”super-certificatul” verde

Ultima actualizare: 11-01-2022 09:30

Tulpina „Omicron” a coronavirusului se răspândește accentuat în Europa, dar sunt destul de puține cazuri grave, iar mortalitatea este mult redusă.

În aceste condiții, Spania vrea să modifice regulile. Premierul a sugerat o monitorizare diferită a pandemiei în valul „Omicron”: după modelul gripei sezoniere.


Premierul spaniol a confirmat o informație publicată inițial de cotidianul El Pais, potrivit căreia guvernul se gândeşte la metode alternative de supraveghere epidemiologică. Astfel, responsabilii ar vrea să se concentreze asupra cazurilor grave, fără să mai înregistreze fiecare infectare și fără testarea tuturor persoanelor care au simptome.

"Avem condiţiile pentru a deschide gradual, cu precauţie, dezbaterea la un nivel tehnic şi la nivel european, pentru a începe evaluarea evoluţiei acestei boli cu parametri diferiţi decât am făcut-o până acum", a declarat Pedro Sanchez. Iată ce spune şi un medic român stabilit în Spania.

Radu Băsălărean, medic român din Spania: ”Probabil (Covid) o să fie tatrat în următoarele luni, sau următorii ani, la fel ca gripa sezonieră. Vaccinul pentru Coronavirus va fi, probabil, implementat în fiecare an. Mai ales că noua tulpină, Omicron, se comportă și dă simptome exact ca și o gripă sezonieră, cu forme ușoare, afectează mai mult căile respiratorii superioare. Foarte rar sunt pacienți care au complicații, pneumonie”.

Italia a impus reguli mai dure pentru cei nevaccinați. Testul nu mai este suficient, este nevoie de dovada inoculării sau trecerii recente prin boală pentru transportul public, sau accesul în cafenele, hoteluri şi săli de gimnastică.

Așadar se solicită super-certificatul verde. Pentru locul de muncă poate fi folosit certificatul verde standard, și un test negativ este luat în considerare.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO