Italia a decis să prelungească restricţiile. Tot personalul sanitar va fi obligat să se vaccineze

Dată publicare: 01-04-2021 12:01
Dată actualizare: 01-04-2021 12:01


Italia

Italia a decis să prelungească restricţiile, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, transmite AFP.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Personalul sanitar, obligat să se vaccineze 

 

Toți angajații din domeniul sanitar, inclusiv farmaciștii, vor fi obligați să se vaccineze împotriva Covid-19, conform Reuters.

„Scopul acestei măsuri este de a proteja cât de mult posibil atât personajul medical cât și cel paramedical, precum și cei care sunt expuși la infectare”, a transmis Guvernul italian.

De asemenea, cei care refuză vaccinarea ar putea fi suspendați fără plată pentru restul anului.

Restricții severe pe teritoriul Italiei

 

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate "roşii", fie "portocalii", în timp ce numai clasificarea "galben" permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona "roşie" (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi ţară, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO