Iranul refuză ajutorul SUA: Poate că medicamentele voastre răspândesc și mai mult virusul

Ultima actualizare: 22-03-2020 16:09
Donald Trump, Ali Khamenei, SUA, Iran,

Liderul suprem al Iranului a refuzat ajutorul din partea Statelor Unite ale Americii, duminică, împotriva noului coronavirus, susținând că acest virus ar fi fost făcut chiar de către americani.

Potrivit Washington Times, declarațiile ayatollah-ului Ali Khamenei vin în condițiile în care Iranul se confruntă cu sancțiunile impuse de SUA, care i-a interzis să vândă petrolul pe piețele internaționale.

”Nu știu cât de reală este această acuzație, dar atunci când există, cine în mintea lor ar avea încredere să le duci medicamente? Poate că medicația ta este o variantă de a răspândi virusul și mai mult”, a mai spus liderul suprem.

El a susținut, de asemenea, fără a oferi nicio dovadă, că virusul ”a fost construit special pentru Iran, folosind datele genetice ale iranienilor pe care le-au obținut prin diferite mijloace.”

”Ați putea trimite oameni ca medici și terapeuți, poate ar dori să vină aici și să vadă efectul otrăvilor pe care l-au produs chiar ei personal”, a spus el.

Wahsington Post mai precizează că nu există nicio dovadă științifică oferită ”nicăieri în lume” pentru a susține comentariile lui Khamenei.

Noul coronavirus ucide în Iran câte un om la fiecare 10 minute, a scris joi pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO