Iranul interzice intrarea străinilor, pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei

31-07-2020 12:26


Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Turiştii străini vor avea interdicţie de intrare în Iran începând de sâmbătă, a anunţat guvernul, pe fondul unui al doilea val al pandemiei de coronavirus, informează vineri dpa.

Doar străinii care au un scop specific pentru intrarea în ţară - precum munca - pot solicita viză de intrare, a relatat presa locală
vineri.

Începând de sâmbătă, aceştia trebuie să ofere dovada unui test negativ de coronavirus efectuat de un institut internaţional recunoscut în ţara lor.

Testul trebuie să fie în engleză şi nu mai vechi de 96 de ore, a anunţat agenţia de presă Isna, citând un comunicat de presă al autorităţilor de imigraţie.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că alte 226 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul deceselor la 16.569.

Iranul a înregistrat o creştere zilnică de peste 2.600 de noi infecţii, ajungând numărul de infecţii detectate până acum la peste 300.000.

Reînnoirea creşterii cazurilor de infecţii a fost atribuită relaxării restricţiilor de deplasare la sfârşitul lunii mai.

Marţi, Teheranul a fost declarat "zonă roşie" din cauza numărului mare de infecţii.

Asociaţia medicală iraniană a avertizat că ţara s-ar putea confrunta cu lipsa asistenţilor medicali şi a medicilor dacă numărul cazurilor continuă să crească.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO