Epidemiolog american: ”Vom avea de-a face cu acest virus pentru totdeauna”

Ultima actualizare: 31-07-2020 11:15
coronavirus
Getty

Dr. Michael Osterholm, epidemiolog la Universitatea din Minnesota, a prezis că coronavirusul va deveni o pandemie încă din ianuarie, scrie MarketWatch

La 20 ianuarie, la doar nouă zile după ce autoritățile sanitare chineze au publicat secvența ADN pentru un nou coronavirus care a îmbolnăvit zeci de oameni în China, Dr. Michael Osterholm, un epidemiolog la Universitatea din Minnesota, a scris într-un e-mail: „Eu” Sunt sigur că asta va provoca următoarea noastră pandemie.

A doua zi, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au confirmat primul caz din Statele Unite a unei persoane infectate cu ceea ce a devenit cunoscut sub numele de COVID-19. De atunci, pe măsură ce focarele s-au intensificat și virusul s-a răspândit în Europa, iar apoi în America, Osterholm, care conduce Centrul pentru Cercetări și Politici pentru Boli Infecțioase, a devenit una dintre cele mai importante voci în cee ace privește pandemia de coronavirus.

Punctul de vedere al lui Osterholm este îngrozitor. Medicul de 67 de ani se așteaptă ca noul coronavirus să fie prezent pentru tot restul vieții noastre. El nu crede că teoria valurilor (un prim val, o acalmie, urmată de alte valuri) se va aplica acestei pandemii. "Nu asta se întâmplă aici", a spus MarketWatch într-un interviu.

”Vom avea de-a face cu acest virus pentru totdeauna. Vaccinurile eficiente și sigure vor fi foarte importante în lupta împotriva acestui virus. Dar întreaga lume va experimenta COVID-19 până la sfârșitul timpului. Și dacă nu obținem imunitate durabilă, ne uităm la revaccinare, de obicei, dacă putem face acest lucru. Cu adevărat trebuie să ne obișnuim cu faptul că vom trăi cu acest virus, cel puțin pe durata vieții mele și, în același timp, nu înseamnă că nu putem să îl invingem”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO