Iranul ameninta Israelul cu disparitia: Este o "excrescenta" artificiala in Orientul Mijlociu

Ultima actualizare: 17-09-2012 08:29
Iran, racheta

Israelul este o "excrescenta" artificiala in Orientul Mijlociu, menit sa dispara, a apreciat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Kamenei, inaintea manifestatiilor prevazute pentru vineri, denuntand statul evreu, relateaza AFP.

"Aceasta excrescenta sionista artificiala va disparea din peisaj", a declarat ayatollahul Khamenei intr-un discurs rostit miercuri seara. Manifestatiile de vineri vor fi "o lovitura dura pentru dusmanii islamului si Palestinei", a promis acesta, adaugand ca Iranul considera sustinerea cauzei palestiniene drept o "datorie religioasa".

Liderul suprem iranian a prezis de altfel ca "steaua sperantei", care a stralucit deasupra Iranului in timpul revolutiei islamice si a razboiului impotriva Irakului (1980-1988), va straluci si deasupra Palestinei si ca "pamantul islamic" va reveni pentru totdeauna natiunii palestiniene.

Citeste si: VIDEO Robotii SF cu care Pentagonul vrea sa apere SUA

"Ziua Qods" (Ierusalim, in limba araba), organizata in fiecare an de la revolutia islamica din 1979 in ultima vineri a Ramadanului, va fi celebrata in acest an pe fondul tensiunilor dintre Iran si Israel.

Statul evreu, singura putere nucleara din regiune, considera ca existenta sa este amenintata daca Iranul se va dota cu bomba atomica.

In pofida dezmintirilor iraniene, statele occidentale si Israelul acuza Teheranul ca disimuleaza un plan militar prin programul sau nuclear asa-zis civil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO