Iranul a publicat primele imagini cu drona americană distrusă. VIDEO


Ultimul update: Vineri 21 Iunie 2019 14:50
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2019 14:14
Categorie: Stiri externe

Iranul a publicat primele imagini în care ar apărea drona americană distrusă. 

Garda revoluționă Irană a publicat vineri primele imagini în care ar apărea, potrivit iranienilor, resturile dronei americane distruse joi a relatat presa de stat.

Preşedintele american Donald Trump, a aprobat şi apoi  a anulat lovituri aeriene împotriva Iranului, la scurt timp după ce Teheranul a doborât drona americană.

Potrivit ziarului The New York Times, operaţiunea, care viza obiective militare, era deja în stadiul incipient şi ar fi urmat să fie lansată astăzi, înainte de răsărit, pentru a face cât mai puţine victime cu putinţă în rândul civililor. Intervenţia a fost însă anulată, în ultimul moment

Potrivit jurnaliştilor de la The New York Times, conducătorii militari şi diplomaţii americani se aşteptau la începerea loviturilor aeriene după o şedinţă "intensă" la Casa Albă.

La discuţii au participat cei mai importanţi oficiali americani în probleme de securitate şi liderii Congresului. Preşedintele aprobase raidurile aeriene asupra câtorva ţinte şi nu este clar dacă pur şi simplu s-a răzgândit sau administraţia a dat înapoi din motive logistice sau de strategie.

În fata jurnaliştilor, Trump a fost rezervat.

Donald Trump: "Cred că Iranul a făcut, probabil, o greșeală. Îmi imaginez că a fost un general sau altcineva care a greșit și a ordonat să se tragă asupra dronei. Din fericire, drona nu era înarmată.
Reporter: Cum veți răspunde?
Donald Trump: O să aflați. Bineînțeles, nu vă pot spune prea multe acum. O să aflați. Au făcut o mare greșeală."

În alte imagini ar apărea momentul în care drona americană este lovită de o rachetă iraniană. Gardienii Revoluţiei - armata islamistă aflată în subordinea directă a liderului suprem de la Teheran - au anunţat că drona americană de recunoaştere a fost doborâtă după ce ar fi violat spaţiul aerian iranian. Americanii îi contrazic şi spun că aparatul se afla în spaţiul aerian internaţional.

În orice caz, acesta este primul incident militar direct al actualei crize din regiunea Golful Persic - în Strâmtoarea Ormuz.

Luni, Pentagonul a anunţat că va trimite în regiune un contingent militar suplimentar - de 1000 de oameni, ca răspuns la "comportamentul ostil" al forţelor iraniene.

Săptămâna trecută, Statele Unite au acuzat Iranul că ar fi minat două tancuri petroliere, în apropierea strâmtorii Ormuz, în Golful Oman.

Iranul a respins însă vehement orice implicare în atacurile asupra petrolierelor. Întrebat despre ultimele evenimente din regiune, preşedintele rus a avertizat că situaţia poate avea consecinţe catastrofale.

Vladimir Putin: "Statele Unite spun că nu exclud acţiunea militară. Ar fi o catastrofă, mai ales pentru acea regiune. Pentru că ar duce la inflamarea violentelor, plus un flux de refugiaţi peste tot."

Situaţia tensionată a determinat Administraţia Federală a Aviaţiei sa anunţă că interzice zborurile avioanelor americane desupra Golfului Persic şi Golfului Oman.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Donald Trump a transmis Iranului că un atac american este iminent
Trump ar fi aprobat un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultima clipă
Tensiunile dintre SUA și Iran escaladează în Golful Persic. O dronă militară, doborâta de o rachetă
VIDEO PROTVPLUS.RO