Povestea emoționantă a unui bătrân din Italia. A învins coronavirusul la 101 ani

Ultima actualizare: 27-03-2020 12:55
Batran 101 ani Italia
La Stampa

Italia este țara cu cele mai multe decese în rândul pacienților infectați cu Covid-19, dar un bătrân de 101 ani își încurajează conaționalii, după ce a învins noul coronavirus.

Bătrânul de 101 ani a explicat că a luptat de dragul familiei sale: ”Mi-ați spus că trebuie să mă întorc acasă, așa că m-am întors”, a spus acesta.

”Eram siguri că va reuși, mereu a avut o fire ambițioasă”, a povestit nepoata sa, în cotidianul La Stampa, citat de Huffingtonpost.

Italianul în vârstă de 101 ani a fost internat într-un spital din Rimini. El a mai trecut și prin alte momente grele, a dezvăluit nepoata sa.

”În Al Doilea Război Mondial, a scăpat de mai multe ori după ce s-a aflat în pericol. Ca să îl încurajăm, i-am spus că naziștii erau mai puternici decât virusul de acum”, a mai declarat nepoata acestuia.

Născut în 1919, bătrânul este de meserie zidar. ”Era genul acela de om, care nu se oprea niciodată din ce are de făcut”, a spus fiul italianului de 101 ani.

”Era singur în spital, știind că cei care mor nu pot avea pe nimeni alături, nu pot avea îmbrățișarea cuiva drag. Ne-a fost atât de frică, dar acum fericiți că a revenit acasă”, a încheiat fiul bătrânului.

Peste 8.000 de pacienți infectați cu coronavirus au încetat din viață în Italia, cel mai mare număr din lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO