A supavietuit accidentului aviatic, dar a murit calcata de camionul pompierilor. Tragedia din SUA

Boeing prabusit in San Francisco

Una dintre cele doua adolescente care au murit dupa prabusirea zborului Asiana 214 la San Francisco a fost calcata de un camion de pompieri in timpul operatiunilor de salvare, a transmis vineri politia. O a treia eleva a murit sambata dimineata.

 

Update 13 iulie

Autopsia este in curs pentru a determina cauza mortii, relateaza AFP.

Doua adolescente chineze au murit sambata dupa prabusirea la aterizare a unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines, iar o a treia persoana a murit vineri la spital din cauza ranilor suferite. Accidentul s-a soldat de asemenea cu 181 de raniti, dintre care doi sunt inca in stare "critica".

Citește și
Boeing prabusit in San Francisco
Avionul prabusit in San Francisco. Asiana Airlines: "Boeing-ul 777 nu avea nicio problema mecanica"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Una dintre cele doua adolescente "a fost calcata cel putin o data de un camion de pompieri" in timpul operatiunilor de salvare, a declarat pentru AFP Albie Esparza, purtator de cuvant al politiei din San Francisco (SFPD).

Pompierii din San Francisco, care au intervenit pe pista pentru a stinge incendiu survenit in avion dupa prabusire, au informat politia despre "posibilitatea" ca unul dintre camioanele lor sa fi calcat o victima.

O ancheta a fost imediat deschisa de SFPD. "Camioanele stingeau flacarile cu o spuma anti-incendii", a precizat Esparza. "Aparent, acestia au acoperit solul cu aceasta spuma alba si cred ca victima era pe pamant, acoperita (de spuma) si nimeni nu a vazut-o".

"In timp ce camionul se deplasa, corpul victimei a fost descoperit intins pe urmele" lasate de vehicul, a adaugat el.

"Asteptam acum ca institutul medico-legal al comitetului San Mateo sa determine cauza mortii", pentru a sti daca adolescenta era deja moarta sau nu cand a fost calcata de pompieri.
Autopsia tinerei este in curs. Institutul medico-legal, contactat de AFP, nu a raspuns pentru a preciza data la care rezultatele vor fi cunoscute.

Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor prabusirii, realizata de agentia americana de securitate a transporturilor (NTSB) arata ca avionul avea viteza prea mica si zbura prea jos la apropierea sa de pista de aterizare.

Coada aparatului s-a detasat dupa ce a lovit un dig ce separa pista de apa. Avionul s-a prabusit apoi, luand foc.

Zborul 214 al Asiana, a doua companie sud-coreeana, transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Trei au murit, 181 sunt ranite iar 123 au scapat nevatamate.

O a treia persoana, ranita la 6 iulie in prabusirea zborului Asiana 214 la San Francisco, a murit din cauza ranilor suferite, a anuntat vineri spitalul general din San Francisco, relateaza AFP.

Victima, "o minora" a carei stare era "critica" de o saptamana, a murit vineri dimineata, a precizat spitalul intr-un comunicat.
Acest deces se adauga celor ale doua adolescente chineze, declarate decedate in ziua accidentului.

"O minora care a fost ranita in accidentul Asiana Airline a murit in aceasta dimineata. Este vorba de o fata care era in stare critica si care a murit in urma ranilor", a precizat spitalul.

"Parintii ne-au solicitat sa nu dam informatii suplimentare (cu privire la victima) pentru moment", adauga institutia.

8 iulie

Autoritatile din San Francisco au anuntat o ipoteza cutremuratoare privind una din victimele accidentului aviatic, in care au murit doua persoane si alte 182 au fost ranite.

Potrivit oficialilor, una dintre victime, o eleva chineza de 16 ani, a fost gasita in afara epavei avionului.

Ei sustin ca probabil tanara a supravietuit impactului, insa a murit strivita de o masina de pompieri sau chiar de  o ambulanta, in haosul creat ulterior, pentru salvarea pasagerilor, scrie Daily Mail.

Potrivit purtatorului de cuvant al departamentului de pompieri, Mindy Talmadge, un medic legist va face autopsia cadavrului, pentru a stabili exact cauza mortii fetei.

"Una din victime are pe corp urme care atesta ca a fost calcata de o masina”, spune Talmadge.

Imediat dupa prabusirea cursei Asiana Airlines, pe aeroportul din San Francisco s-au inghesuit zeci de ambulante si masini de pompieri, in incercarea de a salva cat mai repede pasagerii.

Martorii declara ca au vazut multi calatori fugind pe pista, ca sa se indeparteze de epava in flacari.

Potrivit Asiana Airlines, cele doua victime sunt Ye Mengyuan si Wang Linjia, ambele de 16 ani, eleve in orasul Jiangshan, din estul Chinei.

Cele doua fete mergeau intr-o tabara de vara in SUA, alaturi de alti 70 de elevi si profesori chinezi.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Avionul prabusit pe aeroportul din San Francisco zbura prea jos. Imaginile care explica totul
Avionul prabusit pe aeroportul din San Francisco zbura prea jos. Imaginile care explica totul

Avionul care s-a prabusit, sambata seara, la aterizarea pe aeroportul din San Francisco, nu avea probleme tehnice, insa zbura prea jos si cu o viteza prea mica.

Avionul prabusit in San Francisco. Asiana Airlines:
Avionul prabusit in San Francisco. Asiana Airlines: "Boeing-ul 777 nu avea nicio problema mecanica"

Avionul Boeing 777 care a ratat aterizarea, sambata, pe aeroportul din San Francisco nu prezenta a priori nicio problema mecanica in momentul accidentului, a declarat presedintele general al companiei sud-coreene Asiana Airlines.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.