Invins de instanta, Donald Trump anunta ca pregateste un "decret cu totul nou" privind imigratia


Ultimul update: Marti 14 Februarie 2017 07:12
Data publicarii: Sambata 11 Februarie 2017 07:54
Categorie: Stiri externe
donald trump - agerpres

Presedintele american, Donald Trump, al carui decret impotriva imigratiei este in prezent blocat de justitie, a afirmat vineri ca nu va sesiza in viitorul apropiat Curtea Suprema, dar intentioneaza sa prezinte un text "cu totul nou", relateaza AFP.

"Aspectul nefericit este ca ia timp din punct de vedere statutar, dar vom castiga aceasta batalie. Avem, de asemenea, multe alte optiuni, inclusiv sa prezentam pur si simplu un decret cu totul nou", le-a declarat presedintele jurnalistilor care il insoteau la bordul avionului prezidential Air Force One. El a precizat ca o noua masura va fi luata abia saptamana viitoare.

O curte de apel din SUA a mentinut suspendarea ordinului prezidential privind restrictiile de intrare

O curte de apel federala a mentinut joi suspendarea temporara a ordinului presedintelui Donald Trump prin care se restrangea accesul in Statele Unite, transmite Reuters.

In unanimitate, Curtea de Apel a celui de-al noualea circuit al SUA a decis in favoarea statelor Washington si Minnesota, care contestasera ordinul prezidential.

Decretul semnat de Trump pe 27 ianuarie interzicea accesul in Statele Unite a cetatenilor din Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, tari cu populatie majoritar musulmana, timp de trei luni, precum si al tuturor refugiatilor, timp de patru luni. Actul a fost contestat de mai multe state americane si a ajuns pe rolul mai multor instante.

Ultimul cuvant in aceasta disputa judiciara il va avea, probabil, Curtea Suprema a SUA, apreciaza Reuters.

Dupa sentinta curtii de apel, Trump a scris pe Twitter, cu majuscule: "NE VEDEM IN INSTANTA, E IN JOC SECURITATEA NATIUNII!"

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO