Inundațiile au făcut prăpăd în estul și centrul Europei. Țara care a declarat stare de dezastru natural

Ultima actualizare: 25-06-2020 09:54

De mai bine de o săptămână, estul și centrul Europei sunt răvășite de ploi torențiale, urmate de inundații distrugătoare.

După Cehia și Polonia, acum luptă acum cu furia naturii sârbii, bosniacii și ucrainenii. Iar la Istanbul, o tornadă înfricoșătoare a semănat panică.

Tornadă la Istanbul

 

"- Vai! Vai! Nu se poate!". Este reacția care se aude în filmarea unui șofer de autobuz care circula la periferia de vest a Istanbulului.

Cum tornada se apropia amenințător, omul a tras pe dreapta, rugându-se alături de pasageri ca vijelia să nu răstoarne vehiculul.

Imagini dramatice au fost surprinse și în oraşul sârb Kralievo, grav afectat de inundaţiile din ultimele zile. Râul Ibar a distrus două restaurante plutitoare, după ce le-a desprins de pontoanele la care erau acostate şi le-a izbit de un pod.

Guvernul sărb a decretat stare de urgență în mai multe regiuni, din cauza distrugerilor provocate de ploi. Sute de gospodării au fost inundate. Râurile au ieşit din matcă şi au distrus poduri, drumuri şi linii de alimentare cu energie electrică.

Stare de dezastru natural în Bosnia

 

Și în nord-estul Bosniei precipitațiile au provocat inundaţii şi alunecări de teren, iar autorităţile din regiunea Tuzla au declarat stare de dezastru natural.

Forță distructivă a naturii i-a șocat și pe locuitorii din vestul Ucrainei, unde apele revărsate au inundat peste 50 de sate. 

Locuitor: "E înspăimântător. N-am mai pomenit așa dezastru. Apa vine cu clocot. O nebunie!"

Locuitor: "Cu 15 minute în urmă am pus semn ca să vedem în ce ritm crește apa. Nu era pic de apă lângă bucata aia de lemn, acum e aproape cu totul în apă."

Umflate de ploi, râurile de munte au rupt baraje, poduri și drumuri, acoperind localități întregi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO