Inundaţii şi alunecări de teren catastrofale, în China. Şoselele, transformate în râuri

Ultima actualizare: 30-07-2019 10:32

Ploile torenţiale din ultima vreme au provocat inundaţii de proporţii şi alunecări de teren în mai multe regiuni ale Chinei.

Pământul a luat-o la vale, distrugând totul în cale. Ca prin minune, până acum nu s-au înregistrat morţi şi nimeni nu a fost rănit.

Însă numeroase persoane au rămas fără case sau abia dacă mai reuşesc să ajungă la destinaţie, pentru că foarte multe drumuri au devenit impracticabile, misiunea echipelor de intervenţie fiind aprape imposibilă.

În nordul ţării, vântul a suflat atât de puternic, încât părea că se apropie un taifun. După ce a plouat în continuu aproape 24 de ore, într-una dintre provincii şoselele s-au transformat în adevărate râuri, acoperind o mare parte din vehiculele aflate în trafic.

Însă, dacă în ultimele zile nu s-au înregistrat victime, bilanţul definitiv al alunecării de teren care a îngropat săptămâna trecută 21 de case într-un sat din sud-vestul Chinei este de 42 de morţi şi 9 dispăruţi, au declarat luni autorităţile. Alunecarea de teren s-a produs marţi seara într-o localitate din apropierea oraşului Liupanshui, la circa 2.300 de kilometri de Beijing, în provincia montană Guizhou.

Operaţiunile de salvare au fost oprite duminică seara, au declarat autorităţile provinciale, justificând această decizie prin riscul de alunecări de teren pentru salvatori sau probabilitatea scăzută de a mai găsi supravieţuitori.

"În total, 11 persoane au fost găsite în viaţă şi spitalizate, 42 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 9 sunt date dispărute", se precizează în comunicatul publicat pe site-ul provinciei Guizhou.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO