Internetul - prietenul angajatilor si inamicul de moarte al patronilor
Tot mai multi sefi de companii americane se plang ca subalternii au cam lasat balta munca si pierd in schimb timpul pe site-urile de socializare.
Si, pentru ca afacerile au inceput sa schioapete, firmele au ajuns sa-si pazeasca angajatii ca sa nu mai evadeze pe net in orele de program.
In Statele Unite, cam doua treimi dintre angajati au acces la internet de la serviciu. In medie, ei navigheaza online cam o ora si jumatate pe zi, dar nu neaparat in scopuri profesionale. Isi verifica e-mailul, vizioneaza clipuri pe YouTube sau socializeaza pe Facebook.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adica preocupari care nu sunt deloc pe placul sefilor. Un sondaj realizat in cazul a 1.400 de companii americane arata ca aproape 80% dintre acestea monitorizeaza site-urile accesate de angajatii lor.
In acest caz, angajatii sunt cei care devin nemultumiti. Insa initiativa sefilor lor da rezultate. Ei se lauda ca si-au crescut productivitatea cu 30% de cand nu-si mai scapa din ochi subalternii.
Si totusi, aceleasi retele de socializare sunt intens accesate si de conducerile companiilor. Dar pentru afaceri. In cazul unor firme, o parte a departamentului de relatii lucreaza doar pe asemenea site-uri.
Sursa: Pro TV
Etichete: youtube, facebook, internet, retea de socializare,
Dată publicare:
14-11-2009 00:00