Informații false despre coronavirus produc panică în China. Oamenii își aruncă animalele de la etaj

Ultima actualizare: 31-01-2020 15:08

Imagini revoltătoare au apărut din China, unde oamenii au început să își arunce câinii și pisicile de la etaj, în urma unui zvon potrivit căruia animalele răspândesc coronavirusul, relatează Daily Star.

Un câine a fost găsit mort după ce a fost aruncat în timpul nopții de la unul din etajele superioare ale unui bloc turn din Tianjin. De asemenea, cinci pisici au fost aruncate de la etaj în Shanghai. Până acum, proprietarii animalelor nu au fost identificați de autorități.

Incidentele au apărut după ce presa locală a denaturat o declarație a unui expert la Televiziunea Centrală Chineză, care avertia că toate animalele care întră în contact cu pacienți infectați cu coronavirus trebuie plasate în carantină. Însă în mediul online a fost răspândită informația falsă că „toți câinii și pisicile pot să răspândească coronavirusul”.

Zvonul s-a propagat rapid pe rețelele de socializare, iar oamenii speriați au luat măsuri extreme.

Pentru a opri acest fenomen, televiziunea chineză a postat pe conturile sale de socializare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Oficial au murit 213 oameni și 8.900 de persoane sunt infectate. Cele mai multe dintre cazuri sunt în China, dar virusul a fost identificat în alte 20 de state.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a decretat starea de urgentă la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vizită în China, unde a mers pentru a vedea care sunt măsurile luate de responsabilii de acolo pentru a stopa răspândirea virusului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO