Incredibila aventura a unei studente care a supravietuit 5 zile in mijlocul desertului. Cum a fost gasita

Ultima actualizare: 26-03-2017 07:14
studenta desert

Ceea ce a inceput ca o simpla drumetie s-a transformat intr-un adevarat test de surpavietuire pentru o tanara din Texas.

Amber VanHecke, in varsta de 24 de ani, a pornit pe 10 martie intr-o drumetie care trebuia sa dureze 24 de zile. A postat pe pagina personala de facebook detalii despre planurile pe care le avea, fara sa stie, insa, ca doua zile mai tarziu, masina ei avea sa ramana fara benzina in desert, relateaza Daily Mail.

Adresa pe care a introdus-o in Google Maps pe 12 martie a dus-o pe un drum gresit si a lasat-o timp de 5 zile pierduta undeva pe langa Marele Canion.

Desi s-a panicat la inceput, Amber a inceput sa isi dozeze portile de mancare si apa, pentru a se asigura ca va putea ramane in viata pana cand cineva avea sa o gaseasca. A inceput sa adune pietre si sa le aseze pe nisip, pentru a forma cuvintele HELP si SOS, iar noaptea incerca sa isi indice locatia cu lanterna de la casca.

Dupa cinci zile, insa, cu sperantele aproape nule, Amber a decis sa mearga 17 kilometri pe jos pentru a prinde putin semnal la telefon. A reusit sa vorbeasca cu operatorii de la 911, insa la jumatatea apelului a pierdut iar semnalul. Convorbirea, insa, a fost suficienta pentru a fi localizata, iar un elicopter a plecat sa o salveze.

Desi studenta nu se afla langa masina in momentul in care elicopterul a ajuns, mesajul pe care aceasta l-a lasat pe doua foi de hartie i-a anuntat pe salvatori unde plecase.

Amber a ajuns pe 17 martie la spital, unde a fost tratata de insolatie si deshidratare si a fost externata ziua urmatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO