Incepe sezonul marilor uragane din Atlantic. Milioane de oameni se pregatesc pentru ce e mai rau
Pe 1 iunie incepe sezonul uraganelor din Oceanul Atlantic. Si, pana in decembrie, specialistii americani spun ca se vor forma intre 13 si 20 de furtuni. Iar unele ar putea fi de-a dreptul devastatoare.
Tocmai de aceea, avertizeaza ei, autoritatile trebuie sa fie pregatite pentru orice.
Milioane de oameni traiesc in zone de risc de pe coastele Atlanticului, iar pentru ei, Administratia Oceanica si Atmosferica americana nu are vesti bune. Incepand de pe 1 iunie si pana in decembrie, in Atlantic vor fi conditiile perfecte pentru formarea a numeroase furtuni devastatoare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Va fi un sezon peste medie, cu 13 pana la 20 furtuni in Atlantic", avertizeaza Debbie Wasserman Schultz, congresmen de Florida.
Varful sezonului va fi atins in perioada august-octombrie, cand temperaturile ridicate fac ca furtunile sa devina si mai periculoase.
"Intre 7 si 11 ar putea deveni uragane, iar intre 3 si 6 ar putea fi puternice", mai spune Schultz.
Adica uragane de categoriile 3, 4 sau chiar 5, insotite de rafale de vant de cel putin 180 de kilometri pe ora.
Sandy, care a facut ravagii anul trecut pe coasta de est, era de categoria a 2-a cand a ajuns pe uscat, in Statele Unite. Este insa pe locul doi la distrugerile provocate in aceasta tara, depasit numai de Katrina in 2005, care a "costat" 105 de miliarde de dolari.
Unul dintre cele mai puternice uragane din istorie a fost Camile, care a maturat Statele Unite in 1969, cu rafale de vant de peste 310 kilometri pe ora si una dintre cele mai scazute presiuni inregistrate vreodata. Ca numar de morti, cel mai distrugator a fost "Marele Bhola" din 1970, care a ucis peste jumatate de milion de oameni in Bangladesh.
Citeste si: Condusul devine gratuit. Masinile care nu consuma aproape nimic
Inceputul sfarsitului pentru Apple in Europa. CE porneste cea mai mare investigatie impotriva producatorului iPhone. De ce este acuzata compania
Anuntul Renault despre Dacia. Ce decizie au luat francezii in legatura cu marca romaneasca