Incendiu de proporții într-o clădire din Taiwan. Au murit zeci de persoane

Ultima actualizare: 14-10-2021 14:56

Un incendiu într-o clădire cu 13 etaje din Taiwan a dus la moartea a cel puțin 46 de persoane. Focul a izbucnit joi dimineaţa, într-un imobil vechi de 40 de ani din oraşul Kaohsiung, în sudul țării.

Alte 41 de persoane au fost rănite în incendiul din Taiwan, arată Agerpres, citând media locală.

La etajele superioare ale clădirii se aflau 120 de apartamente, în timp ce partea inferioară a imobilului nu era ocupată. Clădirea găzduise în trecut restaurante, un cinematograf şi săli de karaoke, a menţionat primarul Chen Chi-mai.

Potrivit autorităţilor, echipele de salvare continuă să verifice la toate etajele dacă mai există persoane blocate în clădire.

Focul a fost stins după o intervenție a pompierilor care a durat mai bine de patru ore, la operaţiune participând 145 de pompieri şi 72 de autospeciale.

Potrivit CNN, care citează un responsabil al pompierilor, la fața locului au intervenit 377 de salvatori. Oficialul se așteaptă și la alte victime, prinse în zona etajelor rezidențiale ale clădirii.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, le-a cerut autorităţilor să continue operaţiunile de salvare, să ajute familiile afectate să se reinstaleze în altă parte şi să efectueze o anchetă riguroasă pentru a stabili cauza acestei catastrofe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO