In secolul XXI am ajuns sclavii GADGETURILOR!
In Occident, piata a fost invadata de tot felul de dispozitive capabile sa ne spuna ce si cat trebuie sa mance o persoana, ca sa-si mentina forma fizica sau sa ajunga la una de invidiat.
Cine nu si-a dorit, macar o data in viata, sa aiba supletea Angelinei Jolie sau musculatura ferma a lui Brad Pitt. Evident, ar trebui sa fim cu totii clonele lor, ca sa le semanam la perfectie. Din fericire, nu este cazul. Dar, dorinta de a avea o conditie fizica buna ramane. Aici intervin gadgeturile care te ajuta sa slabesti, desi cu putina vointa, efectul ar fi acelasi.
Problema este ca fiecare om are propriul ritm biologic. Pentru ca el sa functioneze "dupa ceas", e nevoie de mult mai mult decat un aparat. Insa, de ce sa nu recunoastem, o indrumare nu strica niciodata...
Asadar, ca sa ne atraga si sa ne si ajute, gadgeturile trebuie sa ne ofere informatii despre sanatatea noastra. Producatorii unui dispozitiv, de exemplu, sustin ca el sesizeaza daca mancam prea repede si ne avertizeaza, inainte sa ne dam stomacul peste cap, pentru ca ne-am grabit sau pur si simplu, am fost prea pofticiosi.
Expertii nu uita sa spuna ca toate aceste aparate sunt continuarea si nu inceputul. Cu alte cuvinte, daca tinem la silueta sau la conditia fizica, mai intai trebuie sa ne invatam cu exercitiile fizice, la sala sau in aer liber. Abia dupa toate acestea, sa recurgem la tehnologie.