În lume există doar 43 kg din acest sortiment. Prețul cu care se vinde o cană din cafeaua specială

12-05-2019 09:49


Cât de mult aţi plăti pentru o ceaşcă de cafea? Proprietarul unei cafenele din San Francisco este convins că adevăraţii cunoscători sunt gata să plătească bani grei pentru o experienţă unică a aromei.

Aşa ca el a adus din Panama cea mai scumpă cafea din lume. O cană costa 75 de dolari.

”San Francisco este unul dintre acele oraşe unde oamenii apreciază lucrurile de calitate”, spune proprietarul cafenelei.

Proprietarul cafenelei a profitat de gusturile rafinate ale localnicilor și a adus una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Numele băuturii e la fel de sofisticat: Elida Geisha 803. Produsă în Panama, în lume există doar 43 de kilograme din acest tip de cafea, dintre care 10 la sută se găsesc în Statele Unite.

”Adică pe întreg teritoriul Stelor Unite sunt doar 80 de astfel de căni de cafea”, spune proprietarul.

Băutura este atât de exclusivistă încât cei care o prepară trebuie mai întâi să treacă printr-un training intens care durează 400 de ore. Cât despre cei care s-au încumetat să treacă pragul cafenelei pentru a testa minunăţia, aceştia spun că are, culmea, gust de fructe! De afine, mai exact.

Există totuşi un lucru pe care nu trebuie să îl faci atunci când bei această cafea.

”Ai comite o crimă dacă pui frişca şi zahăr în ea. Și ar fi o pierdere de 75 de dolari”, spune proprietarul.

Până acum, cele mai preţioase cafele cunoscute publicului erau Kopi Luwak, din Indonezia, extrasă din excrementele pisicilor sălbatice civet şi Black Ivory, un sortiment produs de o fermă de elefanţi din nordul Thailandei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO