Imagini SOCANTE din Alep, orasul sirian bombardat de Bashar al-Assad. Razboiul civil, surprins cu o camera GoPro. VIDEO

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02
Alep, Siria - GETTY

Atacurile aeriene ale regimului sirian condus de presedintele Bashar al-Assad au provocat zeci de morti intr-o piata din Alep - cel mai mare oras sirian, conform activistilor si lucratorilor din ONG-uri.

Conform Mashable, cativa medici voluntari care fac parte din Grupul de Aparare Civila Alep a filmat momentele in care oamenii incearca sa isi revina dupa atacurile brutale. Camera de filmat pare sa fie atasata de casca utilizatorului, fiind probabil un GoPro.

Potrivit ultimelor informatii citate de Agerpres, cel putin 18 civili au fost ucisi, luni, 21 septembrie 2015, intr-un nou bombardament al armatei siriene asupra unui cartier aflat sub controlul rebelilor in metropola Alep (nord), a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). "Sunt cel putin 18 morti si zeci de raniti, dar si numeroase persoane aflate sub daramaturi", a declarat, pentru AFP, directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Alep, altadata capitala economica a Siriei, este divizata din iulie 2012 intre regim (est) si insurgenti (vest).

Potrivit OSDO si altor organizatii neguvernamentale, regimul lui Bashar al-Assad bombardeaza zilnic zonele aflate in mainile rebelilor in acest oras si in provincie, cu barili incarcati cu explozibil si uneori cu rachete, care provoaca mii de morti si pagube considerabile. La randul lor, insurgentii lanseaza rachete si obuze asupra zonelor aflate sub controlul regimului, actiuni ce se soldeaza cu sute de victime.

ATENTIE, IMAGINI CU UN IMPACT EMOTIONAL PUTERNIC:

In data de 15 septembrie, cel putin 38 de persoane, intre care 14 copii, au fost ucise si alti 150 au fost ranite de tiruri ale rebelilor, intr-un cartier aflat sub controlul fortelor guvernamentale, unul dintre cele mai grave bilanturi ale unui bombardament al rebelilor asupra acestei metropole.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO