Imagini camera de supraveghere. Dezastru aviatic evitat in ultimul moment: doua avioane, la un pas de ciocnire in Barcelona

Ultima actualizare: 10-07-2014 07:21

Un dezastru aviatic a fost evitat aproape in ultimul moment pe aeroportul din Barcelona. Doua avioane pline cu pasageri au fost la un pas de ciocnire.

Totul s-a intamplat cand unul dintre ele se pregatea de aterizare pe o pista pe care facea manevre de decolare o alta aeronava.

Imaginile, surprinse de camerele video instalate pe aeroport, arata un avion Boeing 767 al companiei UTair pe punctul de a ateriza, tocmai cand un Airbus A340 al unei companii argentiniene se intorcea pe pista.

Pentru a evita impactul, pilotii cursei UTair, venita de la Moscova, au decis sa ridice subit aeronava si sa amane aterizarea. Acest incident ar fi putut avea insa cu totul alt deznodamant in conditii de vreme proasta si vizibilitate scazuta, avertizeaza expertii in aviatie.

Cel mai mare dezastru din istoria aviatiei a avut loc tot in Spania, in Tenerife, in martie 1977, cand doua avioane Boeing 747 s-au ciocnit pe pista. 583 de persoane au murit in aceasta catastrofa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO