Imaginea simbol a conflictului din Israel ar ascunde o mare minciuna. Ce sustin oficialii israelieni

Intifada, baiat palestinian ucis

O fotografie care a devenit imaginea simbol a celei de-a doua Intifade palestiniene surprinde o scena foarte controversata. Autoritatile israeliene sustin ca povestea emotionanta prezentata de palestinieni nu este adevarata.

In aceasta fotografie se pot observa o barbat palestinian si un baietel, care se ascunde ingrozit in spatele acestuia, incercand sa se protejeze de gloante.

Scena a avut loc in anul 2000, in timpul celei de-a doua Intifade. In a doua imagine se vede baiatelul cazut in bratele tatalui sau, probabil mort.

Postul de televiziune France 2 a difuzat aceste imagini in anul 2000, precizand ca baiatul de 12 ani, Mohammed al-Dura, a fost ucis de israelieni.

Citește și
soldati
Mai multe rachete au fost lansate din Siria spre teritoriul Israelului
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Scena a devenit cunoscuta in intreaga lume, iar adolscentul a fost si este considerat de catre musulmani un adevarat martir.

Acum insa, un nou raport al autoritatilor israeliene privind acel incident sustine ca totul a fost regizat, pentru ca vina mortii copilului sa cada asupra lor.

Raportul a fost cerut anul trecut, de catre ministrul apararii din Israel, Moshe Yaalon, scrie Daily Mail.

Potrivit acestor documente, nu exista dovada ca baiatul a fost ucis atunci, deoarece in poza nu se vad urme de sange.

In plus, chiar daca atunci a murit copilul, nu exista probe ca el a fost impuscat de soldatii israelieni, scrie in raport.

La vremea respectiva nu s-a facut o autopsie a cadavrului copilului.

Acum, tatal sau, Jamal, spune ca este de acord cu exhumarea trupului, pentru ca acesta sa fie cercetat de o echipa de specialisti independenti.

Deocamdata, subiectul continua sa nasca dezbateri aprinse.

Oficialii israelieni sustin ideea ca totul este o campanie impotriva acestui stat, in timp ce pentru palestinieni tulburatoare fotografie ramane sa fie un simbol al opresiunii statului Israel.
 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Focuri de arma din Siria au vizat sectorul Platoului Golan ocupat de Israel
Focuri de arma din Siria au vizat sectorul Platoului Golan ocupat de Israel

Focuri de arma dinspre Siria au atins inaltimile Golan in noaptea de duminica spre luni, fara sa raneasca pe cineva sau sa produca pagube, a anuntat luni o purtatoare de cuvant a armatei israeliene.

Mai multe rachete au fost lansate din Siria spre teritoriul Israelului
Mai multe rachete au fost lansate din Siria spre teritoriul Israelului

Mai multe rachete au fost lansate miercuri din Siria spre teritoriul Israelului, in zona Inaltimilor Golan, insa incidentul nu s-a soldat cu victime, anunta autoritatile israeliene, citate de CNN.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.