Igor Dodon: "Semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greseala". Ce a spus presedintele R. Moldova despre Rusia

Ultima actualizare: 17-11-2016 00:30
igor dodon

Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, a precizat intr-un interviu pentru publicatia rusa Izestia, ca va lupta atat pentru denuntarea Acordului de Asociere, semnat de tara sau UE, cat si pentru integrarea in Uniunea Euroasiatica.

Noul presedinte al Republicii Moldovei isi sutine pozitia initiala si pune accentul pe integrarea Euroasiatica

"Pozitia mea nu s-a schimbat. In calitate de lider al PSRM (socialist – n.r.) eu pledez deschis pentru integrarea in Uniunea Euroasiatica.

Presedintele nu are atributii care sa-i permita anularea Acordului de Asociere cu UE. Totusi, noi putem organiza un referendum pentru a vedea care este opinia cetatenilor la acest subiect.

Astfel, la aceasta etapa noi vom pastra parteneriatul cu Uniunea Europeana, dar eu sper ca in perspectiva noi vom incepe apropierea de Uniunea Euroasiatica”, a spus Dodon, potrivit News.ro, care citeaza agora.md

Dodon considera ca 65% din populatia Republicii Moldova considera Rusia un partener.

„In Republica Moldova peste 65% din populatie considera Rusia un stat partener, iar 55% sunt gata sa voteze pentru integrarea in Uniunea Euroasiatica, daca va fi organizat un astfel de referendum.

Integrarea cu UE este sustinuta de doua ori mai putine persoane in comparatie cu datele care erau cu sapte ani in urma. Astfel, la prima etapa eu as vrea sa solutionez problema cu partea economica a Acordului” a adaugat el.

In conceptia lui Igor Dodon, semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana a fost o greseala. „

"Consider ca semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greseala. Indicatorii economici arata ca Republica Moldova a pierdut din cauza semnarii acestui document. Ea a pierdut piata ruseasca si nu a primit pe cea europeana. In general eu si partidul socialistilor vom lupta pentru denuntarea acestuia”, a mentionat Dodon.

Presedintele Dodon vrea sa semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Euroasiatica

„In ceea ce priveste Uniunea Euroasiatica, cred ca pentru inceput vom semna un memorandum de colaborare. Acest lucru face parte din atributiile presedintelui”, a conchis acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO