ISIS a ajuns sa foloseasca tancuri de lemn si manechine de jihadisti in Irak. "Arata cat de slabi au devenit"

Dată publicare: 14-11-2016 16:29
Dată actualizare: 17-11-2016 00:30


tanc din lemn folosit de ISIS

Statul Islamic recurge la solutii disperate in batalia pentru Mosul, ultima sa citadela din Irak.

In incercarea de a crea tinte false pentru raidurile aeriene ale coalitiei anti-ISIS, gruparea jihadista Stat Islamic a ajuns sa foloseasca in Mosul tancuri si Humvee-uri din lemn. Pe langa vehiculele militare false, ISIS utilizeaza si manechine cu barba care sa ii infatiseze pe luptatorii jihadisti, in speranta ca ii vor pacali pe pilotii care bombardeaza zonele din Mosul controlate in continuare de jihadisti, informeaza Reuters, citand surse din ministerul irakian al Apararii.

Aramata irakiana a capturat la finalul saptamanii trecute, in localitatea Sada, la nord de orasul Mosul, aceste instrumente, care de departe par a fi vehicule militare reale, insa, in realitate, acestea sunt doar niste jucarii de lemn, conform fotografiilor date publicitatii de Ministerul Apararii de la Bagdad.”Aceste falsuri arata cat de slaba a devenit gruparea”, sustine un comandant irakian.

"Noi o numim înselaciune tactica”, a declarat purtatorul de cuvant al fortelor aeriene, colonelul John Dorrian, citat de Reuters, referindu-se la momeala inaintata de Stat Islamic. Fortele irakiene continua sa avanseze spre centrul orasului Mosul, controlat de ISIS din luna iunie a anului 2014.

FOTO: Al-Alam

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO