Iarnă grea în Balcani. Țările în care s-au înregistrat ninsori, viscol și ploi


Ultimul update: Vineri 07 Februarie 2020 09:04
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2020 07:33
Categorie: Stiri externe

Iarna nu ne-a lovit doar pe noi. Şi ceilalţi vecini din Balcani continuă să se confrunte cu ninsori, viscol şi chiar ploi.

În Serbia, un bărbat a murit în propria maşină, îngropată în nămeţi, iar în Croația, pe coasta mării Adriatice, este alertă de vânt puternic.

În sud-vestul Serbiei, 20 de persoane, printre care şi 5 copii, au rămas blocaţi în propriile maşini din cauza nămeţilor.

Spre norocul lor, echipele de intervenţie au putut să ajungă la ei şi într-un final au reuşit să-i deszăpezească. Tot în Serbia, în localitatea Crna Trava, autorităţile au decretat starea de urgenţă, după ce viscolul puternic a lăsat în urma lui troiene de zăpadă, izolând complet 800 de localnici.

Iarna grea a pus stăpânire și pe ţara vecină, Bosnia și Herțegovina. Poleiul format pe partea carosabilă a dus la producerea multor accidente grave. În plus, mai multe sate din estul ţării au rămas fără curent electric, după ce rafalele de vânt puternic au produs avarii la stâlpii de înaltă tensiune.

Iar unde nu a nins, au fost ploi puternice. O furtună iscată din senin pe coasta mării Adriatice, în apropierea oraşului turistic croat Split, a fost cât pe ce să ducă în larg ambarcaţiunile aliniate în port.

Obişnuiţi în general cu o vreme mai călduroasă, croaţii spun că abia aşteaptă să treacă acest episod vijelios.

Croat: „Vântul suflă atât de tare încât orice haină am pune pe noi, nu e suficient de groasă. E frig, dar încercăm să îndurăm.”

În plus, sudul Croaţiei a fost zguduit ieri şi de un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter. Din fericire, nu a făcut victime sau pagube materiale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Consiliul Concurenței confirmă: un gigant telecom părăsește România. Cine l-ar putea lua
Furtuni de zăpadă, drumuri blocate și copaci rupţi în țările din jurul României
Mai multe state din Balcani sunt în stare de urgență din cauza poluării excesive
VIDEO PROTVPLUS.RO