Hitler a avut stramosi evrei si de origine africana, arata testele ADN

Ultima actualizare: 07-11-2012 07:10
Hitler

Probe de saliva prelevate de la 39 dintre rudele liderului nazist arata ca acesta ar fi avut legaturi biologice cu rasele “inferioare” pe care a incercat sa le extermine in timpul Holocaustului.

Jurnalistul belgian, Jean-Paul Mulders, si istoricul Marc Vermeeren au luat urma rudelor Fuhrerului si au dat la inceputul acestui an chiar si peste un fermier austriac, var cu Hitler.

Un cromozom numit Haplogroup E1b1b1 care a fost descoperit in in probele ADN prelevate, este rareori intalnit la vest-europeni. In schimb, este obisnuit pentru locuitorii Marocului, Algeriei si Tunisiei, precum si pentru comunitatile de evrei Askenazi si Sefarzi.

“Acest postulat ar putea duce la concluzia ca Hitler era inrudit tocmai cu popoarele pe care le dispretuia”, a scris Mulders in revista belgiana Knack.

Haplogroup E1b1b1, care apare la aproximativ 18-20% dintre evreii Askenazi si la 8,6 pana la 30% dintre evreii Sefarzi, este cea mai puternica dovada a legaturilor biologice evreiesti ale lui Hitler.

Potrivit revistei Knack, care a publicat informatiile despre noile descoperiri, ADN-ul a fost testat in conditii stricte de laborator.

“Este un rezultat surprinzator”, a declarat Ronny Decorte, un specialist genetician al Universitatii Catolice din Leuven. “Este o descoperire fascinanta daca e sa ne gandim la conceptia din lumea nazistilor in care rasa si sangele sunt elemente centrale. Grija lui Hitler vizavi de originile sale nu era chiar nejustificata. Se pare ca nu era nici “pur”, nici “arian” asa cum si-ar fi dorit”.

Nu este prima data cand istoricii sugereaza faptul ca Hitler ar fi avut stramosi evrei. Se crede ca tatal lui, Alois, era fiul nelegitim al unei tinere, numite Maria Schickelgruber, si al unui evreu, in varsta de 19 ani, pe nume Frankenberger.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO