Hillary Clinton a acuzat o complicitate intre rusi si americani impotriva sa la alegerile din SUA: "Aveau un plan"

01-06-2017 10:17


Hillary Clinton

Hillary Clinton a declarat miercuri ca rusii s-au coordonat probabil in atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa presedintelui republican, transmite AFP.

Intr-un discurs in cadrul unei conferinte, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare si de piraterie informatica atribuita de Washington Rusiei si a carei tinta ea a fost in lunile de dinaintea scrutinului.

"In opinia mea, rusii nu ar fi putut sa stie cum sa transforme aceste informatii in arme fara ajutorul unor americani", a spus ea intr-o conferinta despre tehnologie organizata de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde in California, facand referire la informatiile false difuzate pe internet si la mesaje piratate. In special, a spus ea, "oameni care aveau date de sondaje".

Cine, s-a intrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe rusi? "Obtinem tot mai multe informatii privind contactele intre responsabili ai campaniei lui Trump si apropiati ai lui Trump cu rusi inaintea, in timpul si dupa alegeri", a raspuns ea., relateaza Agerpres.

Potrivit democratei, care a exclus o noua candidatura, cel mai bun exemplu al acestei coordonari s-a produs cu o luna inainte de scrutin, cand mesaje piratate din contul de Gmail al presedintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de catre WikiLeaks in ora care a urmat divulgarii in presa a unei inregistrari in care Donald Trump facea afirmatii obscene.

"Erau pregatiti, aveau un plan. Nu a trebuit decat sa primeasca unda verde: 'OK, acesta ar putea fi sfarsitul campaniei lui Trump, difuzati-le acum'", a spus ea, exprimandu-si speranta ca ancheta autoritatilor americane va face lumina in legatura cu presupusele ingerinte ale Rusiei.

Presedintele republican Donald Trump a ripostat intr-o postare pe Twitter, miercuri seara, criticand-o pe fosta sa rivala pentru incapacitatea de a-si asuma singura responsabilitatea pentru infrangere.

"Hillary necinstita da vina pe toata lumea cu exceptia ei si refuza sa recunoasca faptul ca a fost o candidata groaznica. Ea acuza Facebook si chiar si pe democrati si DNC", a scris el.

Trump face referire la afirmatiile lui Hillary Clinton conform carora informatii false despre ea au fost raspandite pe Facebook si ca ea a fost paralizata deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO