Avocado, fructul minune al momentului, introdus de restaurante ca topping pentru pizza, cocktailuri sau deserturi
Cand vine vorba programe de nutritie si diete sanatoase, avocado este numit de multi fructul minune al momentului.
In Los Angeles, locul de unde pornesc trendurile in domeniu, acest fruct si-a facut loc in meniurile tuturor restaurantelor sic.
Se foloseste ca toping pentru pizza, in cockteiluri de fructe sau chiar in deserturi. Dar nu e de ajuns sa il consumati oricum ca sa slabiti. Ca sa aiba efecte benefice, trebuie sa inlocuiasca maioneza sau grasimile nesanatoase din alimentatie.
In ultimii ani, pasionatii de hrana sanatoasa au descoperit beneficiile acestui fruct minune, iar restaurantele au urmat moda, si au introdus avocao in mediu. O pizzerie din Los Angeles il foloseste ca toping pentru o pizza simpla, cu mozarella si rucola din belsug.
La un bistro la moda din aceeasi metropola californiana, bucatarii pregatesc bruschette cu crema de avocado, asezonate cu felii subtire de ridiche si piper de Alep.
Un restaurant libanez din Beverly Hills a inventat humusul din avocado, iar un lant de cofetarii a introdus serbetul, inghetata si tortul cu avocado. Dar, nu tot ce contine avocado este si sanatos, avertizeaza nutritionistii.
Eve Lahijani, nutritionista: "Multi dintre clientii mei cred ca pot sa adauge pur si simplu avocado la dieta pe care o au deja. Daca aveti o dieta bogata in grasimi, este mai intelept sa folositi avocado ca inlocuitor al acelor grasimi. De exemplu, in loc sa puneti maioneza in sendvis, puneti niste avocado. In loc de un sos cu smantana, incercati avocado la blender."
Nutritionistii recomanda sa consumati un avocado sau o jumatate, de trei pana la cinci ori pe saptamana.