Harta interactivă: efectele devastatoare în cazul unui atac nuclear asupra Bucureștiului
În lumina tensiunilor la nivel mondial, o organizație media a lansat o hartă interactivă care arată amploarea unei explozii nucleare, a radiațiilor emise, a undelor de șoc și a căldurii generate, în diferite zone.
Ce s-ar întâmpla dacă o armă nucleară ar fi detonată peste orașul tău? Răspunsul cel mai firesc ar fi că efectele ar putea fi devastatoare, suflul exploziei măturând totul în cale, însă, potrivit hartei interactive, urmările unei astfel de tragedii sunt cu mult mai grave, potrivit Daily Mail.
Harta pusă la dispoziție de Outrider Foundation permite introducerea oricărei locații de pe glob pentru a simula efectele unei explozii nucleare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, utilizatorii pot selecta de la de la cea mai mică armă nucleară creată la cea mai mare, inclusiv bomba atomică “Little Boy” care a distrus orașul Hiroshima în 1945 sau pot simula efectele unei explozii la suprafață sau aeriene.
În cazul unui atac nuclear care ar avea ca țintă capitala României, efectele ar fi devastatoare: s-ar înregistra aproximativ 249.746 decese și peste 400.000 de răniți.
Instrumentul interactive calculează că “mingea de foc” va acoperi aproximativ 2 kilometri pătrați, iar radiațiile se vor extinde peste aproximativ 14 kilometri pătrați. De asemenea, valul de șoc în urma unui astfel de incident s-ar întinde pe aproape 30 de kilometri pătrați, iar aceste date se înregistrează doar în cazul unui atac la sol.
Harta poate fi consultată AICI.