Harta interactiva care iti arata ce se intampla daca o bomba atomica ar exploda in orasul tau

Ultima actualizare: 20-07-2013 07:05
harta bomba atomica

La 68 de ani de la atacurile atomice de la Hiroshima si Nagasaki, ce vor fi comemorate pe 6 si 8 august, un profesor de istorie din Statele Unite a creat o harta interactiva care arata ce s-ar intampla daca o bomba atomica ar exploda in orasul tau.

In urma cu 68 de ani, pe 16 iulie a fost testata cu succes prima bomba atomica iar rezultatul a schimbat lumea pentru totdeauna, relateaza businessinsider.com.

Majoritatea populatiei actuale nu a trait efectele unui atac nuclear, insa amenintarea exista. La ora actuala sunt peste 17.000 de arme nucleare raspandite in lume, cele mai multe in Rusia si Statele Unite.

Pentru a le arata oamenilor efectele unei bombe atomice oriunde in lume, profesorul Alex Wellerstein a creat NUKEMAP  - o harta interactiva ce arata distrugerile produse pe diferite raze de diverse arme nucleare.

 

Utilizatorii pot alege de la cea mai mica bomba atomica creata vreodata la cea mai mare, precum si orasul in care aceasta poate exploda iar apoi pot analiza rezultatele pierderilor umane si efectele exploziei.

Acceseaza aici harta interactiva!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO