Happy Feet, pinguinul ratacit, pleaca spre taramul ghetii eterne. A primit 100.000 de euro

Ultima actualizare: 04-10-2012 09:20

Cel mai faimos pinguin de pe planeta se pregateste sa se intoarca acasa, in Antarctica. Botezata Happy Feet, pentru ca a avut norocul sa fie salvata, pasarea a devenit o adevarata obsesie pentru neo zeelandezi.

Hotarati sa-i dea o noua sansa, oamenii au donat 100.000 de dolari, ca sa finanteze calatoria de intoarcere a pinguinului imperial, pe taramul gheturilor vesnice.

Cu mic, cu mare, neo zeelandezii au luat cu asalt gradina zoologica din Welington, in care Happy Feet
a stat cat a fost in convalescenta. Sute de oameni i-au urmarit pe veterinari cum au anesteziat pentru ultima oara pinguinul imperial si i-au plasat un dispozitiv de urmarire prin satelit, inainte de calatoria spre Antarctica.

Cand Happy Feet a naufragiat pe o plaja aflata la nord de capitala Wellington, cu doua luni in urma, neo zeelandezii l-au indragit pe loc. Si n-au stat pe ganduri cand o fundatie le-a cerut sa doneze bani, ca sa il duca inapoi in apele Antarcticii. Au strans 100.000 de dolari, necesari pentru inchirierea unui vapor. Intre timp, numele pasarii e pe buzele tuturor copiilor.

Calatoria va dura patru zile, iar dispozitivul dotat cu GPS va fi activat, doar dupa ce pringuinul va fi eliberat. Gratie acestuia, biologii spera sa afle cat mai multe despre soarta lui Happy Feet, dar si despre traseele urmate de cardurile uriase de pinguini imperiali in jurul Antarcticii si pe continentul alb.

Lisa Argilla, directorul Gradinii Zoologice din Wellington: "Speram ca va intalni alti pinguini, si ca ii va recunoaste ca pe semenii lui. Pe de alta parte, tot ce are de facut este sa-si gaseasca o colonie. Noi suntem increzatori ca va reusi. Trebuie doar sa se comporte ca un pinguin imperial normal, sa supravietuiasca pradatorilor." 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO