O noua inregistrare cu ostaticul John Cantlie. "Voi vorbi despre cum e sa te simti lasat sa mori de propriul Guvern". VIDEO

Ultima actualizare: 25-11-2014 06:45
john cantlie

Gruparea terorista Stat Islamic a difuzat, vineri, o noua inregistrare video cu ostaticul britanic John Cantlie, care relateaza despre esuarea unei operatiuni a Statele Unite pentru salvarea ostaticilor in Siria, anunta postul britanic Sky News.

"Va voi vorbi despre esecul operatiunii americane pentru salvarea noastra si cum e sa te simti lasat sa mori de catre propriul Guvern", declara Cantlie, intr-o inregistrare video de noua minute.

"Americanii au incercat pe 4 iulie sa ne salveze din inchisoare cu ajutorul unor elicoptere Black Hawk, drone si avioane de lupta. Insa operatiunea a esuat, deoarece cu putin timp inainte am fost transportati intr-o alta locatie", a adaugat jurnalistul in varsta de 43 de ani.

"De ce ei (Statele Unite si M.Britanie) au pus vietile noastre in pericol, cand puteau negocia in mod pasnic?", si-a exprimat indignarea Cantlie, afirmand ca ostaticii au fost "lasati sa moara" de tarile lor.

"Voi pleda in continuare impotriva acestor actiuni militare, cat timp jihadistii ma lasa sa traiesc", a adaugat el.

Un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe a declarat ca Londra analizeaza autenticitatea acestei inregistrari video.

John Cantlie a fost rapit in Siria in noiembrie 2012, in timp ce relata despre razboiul civil. Islamistii au executat patru ostatici, doi americani si doi britanici.

El a aparut intr-o serie de inregistrari video de propaganda ale SI pentru a contracara relatarile presei occidentale despre conflict.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO