Grecia a înăsprit controalele la vamă din cauza numărului mare de "cazuri din import"

Ultima actualizare: 16-07-2020 10:02

Grecia a anunţat 27 de cazuri noi de COVID-19, dintre care patru identificate la intrarea în ţară. În aceste condiții, premierul elen a cerut o înăsprire a controalelor pentru respectarea regulilor sanitare, în special în domeniul turismului.

Începând de ieri, toţi cei care ajung în vama Kulata-Promachonas trebuie să aibă un test COVID făcut cu 72 de ore înainte. Rezultatul trebuie tradus în limba engleză, iar cei care nu prezintă dovada că sunt sănătoşi nu pot trece graniţa. În plus, la frontieră se fac teste în mod aleatoriu - lucru care îi nemulţumeşte pe mulţi.

Turist: "Nu cred că acest lucru mai e necesar, pentru că noi am făcut deja testul, iar rezultatul a ieşit negativ."

Deşi la vamă nu au lipsit cozile de maşini, au fost şi turişti care nu s-au lăsat afectaţi de situaţia apărută.

Sorin Bucur, turist: "Cred că e o măsură bună şi pentru noi, pentru că ştim că mergem într-o Grecie sigură, fără oameni infectaţi şi fără să existe riscul că am putea lua virusul COVID de la alţii."

Alarmat de numărul tot mai mare de îmbolnăviri, adică de aşa-numitele "cazuri din import", premierul grec a cerut intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de protecţie, în special în sectorul turismului. Oficialul a subliniat importanța purtării măştii de protecţie şi a evitării adunărilor mari de oameni.

Ungaria a introdus noi restricții la graniță

 

Ungaria a anunţat şi ea noi măsuri în lupta cu virusul. Țara vecină a inclus România pe lista galbenă - ceea ce înseamnă că toată lumea, cu excepţia celor care tranzitează teritoriul maghiar, va fi testată la punctul de trecere a frontierei.

Cetăţenilor care prezintă simptome nu li se permite intrarea în țară. Ceilalţi sunt plasaţi în carantină, fie instituţionalizata, fie la domiciliu sau unde au cazare în Ungaria, fiind luaţi în evidenţele autorităţilor sanitare.

Măsura carantinării poate fi evitată dacă aceştia prezintă două teste COVID negative făcute la un interval de minimum 48 de ore. Potrivit Ministerului român de Externe, documentele trebuie să fie în limba maghiară sau în engleză.

Autorităţile spaniole au închis barurile dintr-o stațiune

 

În Spania, turismul, un sector cheie al economiei, a fost grav lovit de criză. Aşa că oaspeţii au fost aşteptaţi cu nerăbdare. Însă comportamentul scandalos al unor vizitatori în Mallorca i-a determinat pe responsabili să ordone închiderea barurilor din staţiunea Magaluf - populară îndeosebi în rândul britanicilor şi al germanilor.

Imagini cu oameni ameţiţi de aburii alcoolului şi puşi pe scandal, nesocotind regulile în contextul pandemiei, au inundat reţelele sociale.

Pe de altă parte, în Catalonia, s-a înregistrat o creştere abruptă a numărului de cazuri noi de infectare - încă 940 - cu toate că luni au fost impuse iar măsuri stricte de izolare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO