Google, la 13 ani de la infiintare. Cum a aschimbat pentru totdeauna fata Internetului
In 1998, doi studenti de la Universitatea Stanford (SUA), Larry Page si Sergey Brin, au decis sa lucreze impreuna pentru a infiinta o societate care sa schimbe pentru totdeauna fata internetului.
Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.
Pentru cea de-a 13-a aniversare, Google a postat pe pagina sa de start o fotografie care prezinta elementele clasice intalnite in cadrul unei petreceri: un tort cu 13 lumanari asezat pe o masa, iar literele care compun cuvantul "Google" au deasupra lor cate un coif colorat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pachete cu cadouri si baloane colorate intregesc aceasta ambianta festiva.
Alegerea zilei de 27 septembrie ca data aniversara pentru Google pare mai degraba o comoditate, nefiind data reala la care compania a fost infiintata.
Google a sarbatorit pe 7 septembrie (data la care societatea a fost infiintata) aniversarea sa, pana in anul 2005. In 2005, Google a decis sa schimbe data aniversara pentru 27 septembrie, pentru a o face sa coincida cu data la care s-a anuntat un numar record de pagini pe care acest motor de cautare il are indexat.
In timp ce Google intra in anii sai de adolescenta, in ceea ce priveste termenii economici, compania este bine ancorata pe piata, fiind lider in sectorul motoarelor de cautare, insumand peste 90% din totalul cautarilor efectuate pe internet, potrivit mai multor cabinete statistice din Europa.
Navigatorul sau Web Chrome avea 22% din piata mondiala in luna iulie, Microsoft Internet Explorer avea 42,5%, iar Mozilla Firefox detinea 28%.
Google Android OS este si el pe cale sa devina actorul dominant pe piata telefoanelor inteligente. Veniturile Google au crescut cu 32% in trimestrul al doilea al lui 2011, la peste noua miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 35%, la 2,5 miliarde de dolari, depasind si cele mai optimiste estimari de pe Wall Street.
Google isi modifica logoul frecvent pentru a omagia mari personalitati din intreaga lume sau pentru a marca diferite evenimente culturale, sportive sau politice.