Gheparzii, un accesoriu pentru bogați. Prețul unui pui în "supermarket"
Gheparzii, cele mai rapide animale de pe planetă, riscă să dispară cu şi mai mare viteză. Nu pentru că ar fi vânaţi ilegal, ci pentru că sunt vânduţi de traficanţi aşa zişilor iubitori de animale.
Tot mai mulţi gheparzi ajung în grădinile zoologice private ale bogătaşilor din ţările arabe, însă aceste animale mor în captivitate în cel mult doi ani. Potrivit estimărilor, în lume mai există 7.500 de exemplare de gheparzi, adică jumătate din câte erau cu un deceniu în urmă.
Un pui de ghepard se vinde online în Arabia Saudită începând cu 6.600 de dolari. În fiecare an sunt transportaţi ilegal din Africa aproape 300 de pui, iar jumătate mor pe drum.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Jomana Karadsheh, corespondent CNN: "Valea de acolo a devenit cunoscută drept "supermarketul gheparzilor". Şi asta pentru că mulţi dintre gheparzii traficaţi sunt trecuţi peste această graniţă slab păzită, din Etiopia în Somaliland".
Somaliland, regiune separatistă a Somaliei, a devenit principala rută pentru traficanţii de animale rare. De acolo, felinele sunt transportate prin golful Aden până în peninsulă arabică. Supravieţuitorii acestei călătorii lungi devin accesorii extravaganţe în palatele şeicilor, ca maşinile de lux sau bijuteriile cu multe carate.
Organizaţiile de apărare a animalelor estimează că în statele arabe sunt acum nu mai puţin de 1.000 de gheparzi.
Un bărbat din Arabia Saudită este dornic să vândă.
Orice ghepard doriţi, vreţi un mascul, o femelă, nu este nici o problemă. Din Africa. Importăm prin intermediul unui site şi mai avem un comerciant saudit. Am mai mult de 80 de exemplare.
Contactate de reporterii CNN, autorităţile din Arabia Saudită au refuzat să comenteze fenomenul. Animalele care scapă de traficanţi, sunt îngrijite de asociaţiile de protecţie.
Un ghepard aflat în captivitate are nevoie de câteva luni pentru a se recupera, însă foarte puţini mai pot supravieţui în sălbăticie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!